duminică, 24 februarie 2013

"Seniorii" PSD, făcuţi cu ou şi cu oţet de juniori          Agitaţie mare la pesediştii noştri dragi, roşii în obrăjori şi nu numai! Alegerea noului preşedinte al organizaţiei municipale de tineret s-a dovedit a fi prilejul cel mai nimerit pentru un lung şirag de declaraţii nostime. Mi-a plăcut un fragment din discursul lui Răzvan Rotaru, care continuă să fie, prin sinceritate, cel mai bun comunicator al socialiştilor botoşăneni de toate vârstele, unul dintre foarte puţinii (dacă nu singurul!) care a scăpat de molima aia îngrozitoare a limbajului de lemn: "Fiţi ca o familie, nu vă loviţi pe la spate, pentru că cele mai frumoase momente aici le trăiţi, la organizaţia de tineret. Când ajungeţi la seniori, vor interveni lupte grele. Aşa că staţi la tineret, pentru că aici bătălia nu este pentru funcţii prea mari!". Buuun! Ia să vedem, ce-avem noi aicea? Păi, avem descrierea sumară a viesparului pesedist, cu "lupte grele" şi "bătălii pentru funcţii prea mari". În fond, nimic nou sub soare, dar sună bine când o spune pe şleau cineva din interior, care ştie foarte bine cum stă treaba cu datul la gioale.
          În altă ordine de idei, mi se pare extrem de amuzant că tinerilor pesedişti a ajuns să le dea sfaturi - ba chiar cu un soi de autoritate, aşa, care autoritate nu ştiu de unde vine şi pe ce se bazează, dincolo de sforăriile de culise care l-au propulsat în partid... - juniorul Ovidelu' Portariuc, primăruţul Botoşanilor. Printre altele, fără să vrea, şi el a descris, fie şi indirect, cam ce se întâmplă cu un pesedist obişnuit când ajunge senior. Ia să vedem! Aşadar, Portariuc: "Rămâneţi curaţi, rămâneţi tineri şi atunci veţi schimba cu adevărat clasa politică, atât de la noi din judeţ, cât şi la nivel naţional! Nu uitaţi cine sunteţi acum şi cum sunteţi acum şi ţineţi minte greşelile predecesorilor, pentru a nu le repeta!". Nu că-i sugestiv? Pesediştii sunt nişte oameni foarte buni şi curaţi de felul lor, câtă vreme sunt tineri. Aceia dintre ei care sunt scutiţi de îmbătrânire n-au de ce să-şi facă griji. Pe toţi ceilalţi îi paşte, însă, treaba cu imposibilitatea de "a schimba clasa politică" şi de a se rupe de "greşelile predecesorilor". Cam aşa mă gândeam şi eu: "Rămâneţi tineri şi atunci veţi fi cei mai tari din parcare! Dacă nu vă iese experienţa asta banală, cu tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, atunci asta e, veţi fi la fel ca naşparliii ăia de seniori!".
          Şi, pentru că veni vorba de seniori, se cuvine să menţionăm şi reîntoarcerea în partidul mamă, tată şi verişor de-a' doilea a marelui fiu rătăcitor Pinochio, alias Buratino, alias Floriiiiiiiiin Simioooooon Egner. Să vezi de-acuma-ncolo ce gogoşi ne toarnă ăştia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!