sâmbătă, 16 februarie 2013

Parlamentarii noştri - un prim orizont al aşteptărilor          Începutul de mandat al parlamentarilor botoşăneni ne-ar putea oferi câteva indicii privind ceea ce trebuie să aşteptăm de la fiecare dintre ei în următorii patru ani. Este prematur, cu siguranţă, să emitem verdicte definitive referitoare la cei 12 aleşi (şi numiţi!) ai judeţului Botoşani, dar, totuşi, o primă tuşă, grosieră, pare să se contureze.
          Nu mă voi referi nominal, în aceste rânduri, la cei de la care personal nu aştept absolut nicio performanţă de-a lungul întregului mandat. Voi spune câte ceva despre cei care chiar ar putea contribui, câtuşi de puţin, la mai binele acestui judeţ.
          S-ar putea să sune surprinzător pentru urechile multora dintre voi, însă, din punctul meu de vedere, cel mai important sprijin în actualul parlament şi nu numai ar putea veni din partea Lilianei Mincă. Bătăioasă şi prezentă în disputele politice din Casa Poporului, dar şi din platourile televiziunilor centrale, Mincă este cea care, cel puţin deocamdată, nu ratează niciun prilej de a pleda cauzele botoşănenilor la nivel central. Şi nu este deloc puţin lucru, în condiţiile în care parlamentarii puterii par a fi preocupaţi mai mult de a nu-şi deranja şefii cu pretenţii referitoare la interesele judeţului. Cu toate accentele ei patetice, Liliana Mincă are toate şansele să joace rolul pe care, în urmă cu ceva ani, l-a jucat senatorul Gavrilă Vasilescu, un bucureştean care a făcut mult mai multe pentru Botoşani decât parlamentarii autohtoni. Vom trăi şi vom vedea!
          Dintre ceilalţi parlamentari, îmi mai inspiră oarecare încredere liberalii Costel Şoptică şi Roxana Anuşcă (ultima, şi prin prisma influenţei lui Florin Ţurcanu la Bucureşti) şi social-democraţii Mihai Baltă şi Doina Federovici. Poate părea paradoxal, dar de la un Andrei Dolineaschi, potenţial secretar general la nivel naţional al colosului numit PSD, chiar nu întrevăd posibilitatea de a obţine foloase concrete pentru botoşăneni. Îmi este încă proaspăt în memorie exemplul nefericit pentru noi al atât de influentului Octav Cozmâncă pentru a-mi lega speranţele de Dolineaschi. Acesta din urmă pare a fi un executant eficient şi atât în PSD-ul lui Victor Ponta, incapabil să emită şi să se bată pentru propriile pretenţii. Să dea Domnul să mă înşel! Dar nu prea cred...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!