marți, 26 februarie 2013

Orbecăiala pedelistă          Degringolada ce a cuprins PDL-ul după dezastrul din anul electoral 2012 este departe de final. Febra alegerilor centrale, în care două grupări (una pro şi cealaltă anti-Băsescu), mascate în trei sau chiar patru "moţiuni" se bat pentru Dumnezeu ştie ce (!), face ca orbecăiala să continue. Filialele judeţene şi-au amânat neplăcutele "analize" post-electorale, rămânând practic blocate în miezul problemelor devoalate de alegerile locale şi parlamentare. Şi, aşa cum o arată din plin recentul interviu al liderului botoşănean Cătălin Flutur, nicio luminiţă nu se arată la capătul tunelului!
          Două pasaje din interviul lui Flutur mi-au atras atenţia în mod deosebit. În primul rând cel în care omul descrie hemoragia continuă de "cadre" portocalii: "Să ştim exact cine a rămas membru al partidului, cine doreşte să meargă în continuare şi cine are puterea de a face opoziţie. Dacă sunt persoane care doresc să plece din partid, în proporţie de peste 90% sunt oameni care au venit atunci când partidul era la putere şi, eventual, au avut vreun fel de beneficiu". Asta-i tare rău de tot! Pedeliştii nici măcar nu mai ştiu acum câţi mai sunt prin partid! Ca după război...
          Al doilea fragment relevant e cel în care Flutur încearcă să facă un soi de proiecţie spre viitor. Aşadar, pleacă de la premisa că acel viitor al PDL-ului există, ceea ce este, oricum am da-o, un important pas înainte: "Nu am continuat analiza în cadrul organizaţiilor. (...) Trebuie să vedem care este conducerea partidului, după care trecem la problemele din fiecare organizaţie. Vrem să vedem şi care este linia impusă de noua conducere a partidului. (...) Orice acţiune a noastră trebuie coroborată cu acţiunea la nivel central. Noua conducere a partidului va trasa nişte linii. Nu putem lua o decizie la Botoşani, iar la Mehedinţi altă decizie. Este corect să păstrăm o linie a partidului".
          Mie mi se pare că acest ultim pasaj arată, fără tăgadă, că PDL-ul n-are nicio şansă să se reformeze de-adevăratelea! Cătălin Flutur - şi el este un politician cerebral! - spune de vreo trei ori despre "liniile" pe care le va trasa viitoarea conducere centrală. Adică, foarte pe scurt, partidul va funcţiona, şi în opoziţie, tot "de sus în jos", membrii simpli, cu opiniile lor cu tot, fiind absolut nesemnificativi în luarea deciziilor. Ce hotărăşte "centrul", aia e! Jalnic, din punctul meu de vedere! Nu că în alte partide ar fi altfel, însă chiar cred că în politica românească va reuşi să puncteze temeinic, pe termen lung, abia acea formaţiune care va reprezenta efectiv punctele de vedere ale "bazei", ale celor din teritoriu. Dacă se merge în continuare pe principiul liderilor-dictatori, care pun mâna pe riglă şi se-apucă de trasat "linii" pentru toţi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!