joi, 14 februarie 2013

Licitație, șpagă, faliment          Încă un faliment în rândurile firmelor de construcţii botoşănene. Bif Con s-a înscris pe lunga listă a constructorilor care au efectuat ani la rând lucrări pe bani publici, sfârşind ca insolvabili. Explicaţia? Foarte simplu: ŞPAGA URIAŞĂ plătită celor care au organizat licitaţiile!
          Două firme, Magic şi Dany Ema, s-au dus de-a berbeleacul pe toboganul economiei de piaţă şpăguită româneşti, după ce au cheltuit miliarde bune ridicându-le viloaie unor foşti prefecţi, drept "mulţă-MITĂ" pentru obţinerea unor contracte consistente pe bani publici. Acum a sosit rândul firmei lui Florin Bizbac să tragă obloanele, la scurt timp după o serie de lucrări executate într-un cartier ANL. Păi, după şpaga consistentă achitată pentru diverşi "titani" (pe viaţă?) din primăria municipală, nici nu se putea altfel! Interesant în acest caz este din ce bani se vor face lucrările rămase neexecutate, dar recepţionate ca fiind deja finalizate şi funcţionale - cazul cel mai flagrant fiind cel al unei mândre grădiniţe de copii...
          Nici alţi constructori "tradiţionali" de prin partea locului nu se simt extraordinar de confortabil lucrând pe bani publici, din cauza aceloraşi şpăgi colosale pe care sunt forţaţi să le achite pentru a încheia respectivele contracte. Şi, dacă în cazul acestora nu discutăm de faliment, cel puţin deocamdată, este tocmai fiindcă s-au lăsat prinse în acest cerc vicios al contractelor cu statul, în care banii luaţi pe un contract nou acoperă "găurile" mai vechi şi... tot aşa! Până când, la un moment dat, buboiul se sparge, gaura din conturile firmei se transformă într-o prăpastie şi aflăm de un nou faliment. Singurii care câștigă sigur din acest mecanism odios sunt, desigur, șpăguiții din administrație și politică! Cel puțin atâta timp cât procurorii se fac că nu văd nimic...

2 comentarii:

  1. bravo Dorine !! pascaniul este cu tine ! te caut de mult timp,nu stiam numele de familie si acum ma bucur ca te-am gasit!! bravo,piciorul pe gatul lor!!(Doamne iarta-ma!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ar fi facut ca Victor Construct n-ar fi dat faliment, castigi licitatii la un pret dublu si-ti ajunge si de o SPAGA MARE!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!