luni, 4 februarie 2013

Jonglerii cu bani publici          După ce raportul anual al Curţii de Conturi i-a făcut pe reprezentanţii (mai vechi!) ai judeţului campioni naţionali la jonglerii cu banii publici, botoşănenii care nu au realizat încă pe ce lume trăiesc aşteaptă ca alte instituţii simpatice din acest colţ de lume, gen parchet, poliţie, fisc, DNA etc, etc, să se autosesizeze. Evident că nu se va întâmpla nimic din toate astea. Recordurile mondiale la disciplina ne-olimpică "parandărăt", consemnate în epoca de tristă amintire a lui Mi'ăită Vorbe Goale Ţâbuleac, au fost prezentate în raportul amintit doar ca etapă intermediară înaintea înregistrării în Guiness Book. Să aibă omu' cu ce se lăuda în faţa nepoţilor!
          Mişmaşurile cu pricina sunt folosite, în cel mai bun caz, doar în lupta politică fratricidă din interiorul USL. O tentativă în acest sens a fost comisă deja de consilierul Mihai Tincu, ilustrul strateg din umbră al prestaţiei publice a primărelului Ovidelu' Portariuc: "Curtea de Conturi a făcut public un raport, iar preşedintele CJ trebuie să explice despre ce e vorba. Pe mine, ca şi cetăţean, mă interesează unde au fost cheltuiţi de 1000 de ori mai mulţi bani decât trebuia". Altfel, mai spune Tincu, ne-am putea imagina că practicile respective continuă şi în prezent. Ei, da! Aşa arată un atac sub centură la "aliatul" Ţurcanu, lansat ca la manual, adică cu respectarea celebrului cod de conduită parafat (strict verbal - sic!) între liberali şi social-democraţi.
          Mult mai interesant decât sfada fârtaţilor din USL este că raportul Curţii de Conturi nu a inclus - cum era prevăzut iniţial!!! - un minunat paragraf despre o altă investiţie de mare succes, aflată în ograda primăriei municipale. O simpatică grădiniţă, dintr-un nemaipomenit cartier de ANL-uri, a fost plătită din bani publici cu vârf şi îndesat, fără ca ea să fi devenit funcţională altundeva decât pe hârtie. Nasol! Gurile rele bârfesc că trucul magic al edililor (prin care miliarde de lei au dispărut înainte de a se transforma în... grădiniţă) a fost şters cu buretele din raportul Curţii de Conturi, în urma unor negocieri secrete cu nişte bengoşi de prin primărie. La schimb, ar fi fost sacrificate interesele salariale ale angajaţilor primăriei, care au (aveau!!!) toate şansele să câştige un proces cu aceeaşi curte pentru nişte sporuri reţinute abuziv. Dar despre toată tărăşenia vom mai avea prilejul să vorbim, cu lux de amănunte, cât de curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!