sâmbătă, 23 februarie 2013

Gata cu încrucişarea liberală de copchii!          Încrucişarea copchiilor de deputaţi botoşăneni a luat sfârşit. Cel puţin pe jumătate! Răzvan, puştiul deputatului Costel Şoptică, şi-a dat demisia din jobul căpătat pe lângă celălalt deputat liberal botoşănean, Verginel Gireadă. Fata lui Gireadă mai aşteaptă, fiind probabil de neînlocuit la cabinetul parlamentar al lui Şoptică senior.
          Finalul (fericit, ca-n basmele lui Petre Ispirescu!) şmenozelii se datorează, desigur, prezentării în mass-media a întregii poveşti, preluării ei de către Institutul de Politici Publice şi sesizării simpaticei de ANI-şoara. Că, altfel... să fim serioşi! Ceea ce nu pricep eu nicicum este motivul pentru care a mai simţit nevoia juniorul demisionar al lui Şoptică să se bage în seamă cu un comunicat referitor la plecarea lui din cabinetul lui Gireadă. Nu putea să-şi vadă de drum şi atât? Că, aşa, iar s-a pus pe enervat electoratu', pozând în victimă. Haide, băi... Ia să vedem o mostră!
          Grăieşte Răzvănel Şoptică aşa: "Retoric, însă, nu pot să nu întreb, probabil şi în numele altor tineri din generaţia mea, ce şanse de a începe o carieră mai are un tânăr în România contemporană, dacă în situaţia particulară aprig discutată în presa ultimelor zile (situaţia "încrucişării de copchii" Gireadă-Şoptică - n.n.) nimeni nu a pus în balanţă faptul că sunt student în anul doi la Facultatea de Arhitectură Cantacuzino Iaşi, că sunt posesor al certificatului ECDL Core, al certificatului de competenţă lingvistică eliberat de University of Cambridge sau că am absolvit Colegiul Naţional AT Laurian secţia matematică-informatică, ci doar calitatea mea de a fi fiul tatălui tău".
          Băi, Răzvănele, hai să ne lămurim cum e cu fazele astea! Eu unul pot fi convins că tu eşti realmente un tânăr capabil, care îşi va demonstra cândva propriile calităţi, preferabil prin forţe proprii şi nu proptindu-se vârtos pe influenţa şi paralele lui tăticu'. Dar de aici până la a te face că nu vezi că în acest caz e vorba doar de faptul că eşti fiul lui taică-tu' e cale lungă. Mai taie şi tu din vrăjeala cu "tinerii din generaţia mea", că nu despre asta-i vorba!
          Nimeni n-a ţinut cont de senzaţionalele tale patalamale de până acum? Care anume, că nu pricep foarte exact? "Calitatea" că ai început acum (abia) anul doi al unei facultăţi este, evident, extrem de puţin. Ştim cu toţii mulţi absolvenţi eminenţi de facultate, care nu "pupă" niciodată angajarea la un cabinet parlamentar! Cu atât mai puţin merită să discutăm despre faptul că ai terminat un colegiu. Asta poate a contat la alde Verginel, care apreciază ca o mare realizare personală faptul că a luat şi el bacul acum vreo doi ani, dar pentru altcineva... ECDL-ul ştii prea bine că e luat acum de 80-90% din absolvenţii liceelor, reprezentând nimic altceva decât faptul că ştii şi tu să butonezi un calculator. Nu de alta, dar or fi unii care-şi închipuie că cine ştie ce mare sfârâială e hârtiuţa asta. Iar Cambridge-ul atestă că ştii binişor engleză, ceea ce e un lucru foarte bun, dar nu mai reprezintă, pentru generaţia ta, la care te raportezi patetic atunci când îţi convine, o competenţă deosebită. Aşa că... rămâne "calitatea" pe care nu ţi-o contestă absolut nimeni şi la care s-au raportat răulenii ăştia din presă, de "fiu al lui tăticu' tău"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!