sâmbătă, 16 februarie 2013

Axioma cafeluţelor otrăvite de la PSD          Rămaşi aproape singuri pe eşichierul politic, "aliaţii" din USL sunt practic condamnaţi să se războiască între ei. Dacă, la nivel central, Victor Ponta şi Crin Antonescu se mai strofoacă să pună batista pe ţambalul bagicurelilor fratricide, în teritoriu se găsesc destui "vizionari" care să anticipeze cu dezinvoltură viitorul război. Unul dintre aceştia, fireşte, s-a dovedit a fi de-a lungul timpului preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, care s-a apucat vârtos să le tragă scatoalce pesediştilor peste tot pe unde i-a prins.
          Tentativa amuzantă, ca să nu zic hilară, a liderului interimar al social-democraţilor botoşăneni, Andrei Dolineaschi, de a o da la pace prin încheierea unui "gentleman's agreement" strict verbal, neconcretizat în niciun document, cu Ţurcanu s-a soldat, cum era de aşteptat, cu un eşec. Zilele astea, mai-marele liberalilor nu s-a putut abţine de la a semnala duplicitatea tradiţională a socialiştilor: "Dacă îţi oferă un pesedist o cafea, e bine să-l pui mai întâi pe dânsul să guste din ea". Super-tare, mai ales că "sfatul" vine de la un cunoscător, fript deja cu cafeluţele pesediste!
          Întrebat de ziarişti despre riscurile consumului de cafea socialistă, Dolineaschi a încercat să se ascundă sub faldurile pulpanei de prim-ministru ale lui Victoraş Ponta: "Domnul Ţurcanu nu mi-a dat o explicaţie plauzibilă de ce a ajuns să facă o asemenea afirmaţie. Eu l-am întrebat: dacă premierul Victor Ponta l-ar invita la o cafea, ca să discute problemele judeţului Botoşani, ce ar face cu ea? Nu a ştiut să-mi răspundă nici la subiectul acesta". Habar n-am dacă "Împăratul" a ştiut sau nu să-i dea replici în particular lui Dolly. Mi se pare, însă, mai mult decât evident că într-o situaţie pur ipotetică precum cea descrisă mai sus, Ponta ar trebui pus, ca orice alt pesedist din axioma lui Ţurky, să soarbă el însuşi prima înghiţitură din cafeaua "oferită".
          E suficient să ne amintim de "cafeluţele" otrăvite, marca Ponta, legate de promisiuni precum finanţarea lucrărilor la drumurile spre Suceava şi Târgu Frumos, ori includerea neîntârziată în buget a asfaltării ultimului drum naţional de pământ din ţară, cel dintre Manoleasa şi Rădăuţi Prut, ca să nu mai avem niciun dubiu: da, băieţi, orice "cafeluţă" care vine de la unul de-ai voştri, începând cu Ponta şi terminând cu ultimul lipitor de afişe din Balta Arsă, trebuie testată!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!