luni, 18 februarie 2013

Amuşinarea banului public          Nici nu şi-au început bine mandatul de parlamentari ai briliantei noastre Românici, că au şi început să dea măsura interesului lor fără seamăn pentru propăşirea naţiei. Este vorba de doi magnifici deputaţi liberali de Botoşani, cu un simţ al banului deosebit de bine dezvoltat: Costeluş Şoptică şi Verginel Gireadă.
          Verginel, soţ de... primar de felul lui, s-a apucat, la prima mână, să dosească de ANI una din afacerile familiei pe bănişori publici. Omul "a uitat" pur şi simplu să pomenească în declaraţia de avere şi de interese de business-ul gestionat, cică, de fiică-sa, care e studentă la Bucureşti, dar are tot timpul din lume să vegheze şi la deszăpezirea comunei lu' tac'su şi-a lu' mă-sa, ultimii doi primari de la Mihai Eminescu. Acuma, după ce tărăşenia a devenit publică, graţie site-ului botosaninews.ro (şi, mai ales, a surselor parlamentare, ex-apolitice ale site-ului...), proaspătul dom' deputat PNL nu mai ştie cum s-o dreagă, trimiţând scrisorici către ANI-şoara, în care se jură că n-a ştiut cum tre' să procedeze, că el e un om bun, cinstit şi curat ca lacrima şi că aşa şi pe dincolo.
          Dom'le, adevărul e că aşa om corect mai rar! Ferească Dumnezeu să spună cineva de unul ca ăsta că-i pus pe căpătuială pe bani publici! Doar coincidenţa face ca, înainte de a ţine bine minte care îi este scaunul în care doarme în Camera Deputaţilor, deputatul Gireadă să fi descoperit deja metoda fentării legii "în sistem încrucişat", cot la cot cu coleguţul de partid Costeluş. Concret, dacă tot nu-şi pot angaja ei neamurile la cabinetele parlamentare, s-au gândit în mintea lor incredibil de creaţă să-şi încrucişeze puţintel copchilaşii. Carevasăzică, băieţelul lu' tăticu' deputat Şoptică s-a puţin încrucişat cu fetiţa lu' tăticu' deputat Gireadă, fiştecare beizadea devenind angajat la cabinetul parlamentar al celuilalt tăticuţ. Ei, să mai spună careva acuma că ăştia încalcă legea! Deştepţi, nu glumă liberalii ăştia doi, vota-i-ar DNA-ul şi ANI-şoara să-i voteze! Şi-or fi închipuit, drăgălaşii de ei, că nimeni n-o să se prindă niciodată de aşa o manevră inteligentă...
          Tot aşa, fără nicio legătură cu burduşirea propriilor buzunare, Costeluş Şoptică este (din start!) tare-tare interesat de dezvoltarea punctului vamal de la Rădăuţi Prut, carevasăzică din propria bătătură electorală. Prietenii ştiu de ce! Desigur, de grija amărăştenilor din colegiu care au nevoie de o asemenea poartă internaţională prin apropiere... Măi, Costeluş, măi, ai preluat moşia lui răposatu' (politic, desigur) Stelică Strugaru?!? I-auzi!

2 comentarii:

 1. Dorine - 1. ce este legal este permis
  2. copii de deputati nu au dreptul la viata politica?
  3. in ziua de azi , in cine sa ai incredere pentru confidentialitate /? nu vezi cate tradari sunt in fiecare zi? Mie mi se pare normal sa ai deplina incredere in cei apropiati , cunoscuti .
  4. iar te legi numai de oamenii din USL.De o saptamana si ceva numai cei din USL I-TI STAU IN COASTA

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. deci:
   1. ce e legal poate ca o fi permis, dar nu este si moral - de aceea mi se pare ca trebuie semnalat public, pentru judecata privind moralitatea.
   2. copiii de deputati au toate drepturile din lume, dar e bine sa ne intrebam de ce nu aveau "dreptul" de a face politica si inainte ca parintii lor sa devina mari scule pe bascule? ce i-a impiedicat pe cei doi tineri sa fie mari politicieni pana acum??? nu erau la fel de valorosi?
   3. "tradari" in ce sens? ce "secrete" senzationale sunt intr-un cabinet parlamentar si ar putea fi "tradate"???
   4. "ma leg" de cand ma stiu preponderent de cei de la putere. de aia nici nu m-am "lipit" vreodata de "grosii" momentului, fiind intr-un anume sens persona non grata taman pentru cei aflati la putere. in schimb, grozav ma mai iubesc, mereu, cei din opozitie! pana ajung la randul lor la putere, desigur...

   Ștergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!