vineri, 11 ianuarie 2013

Unguru' Bulan. De Drăguşeni!          Mi-a crescut inima de bucurie ca o pită ardelenească aflând că UDMR-ul şi-a desemnat un candidat la alegerile de primar (parţiale, anticipate, cum vreţi să le spuneţi) din comuna Drăguşeni, judeţul Botoşani. Mi-am spus că prietenia nesmintită dintre români şi maghiari are, abia acum, toate şansele să atingă culmea culmilor. Şi trebuie să recunoaşteţi că, după atâta amar de secole de convieţuire, nu-i puţin lucru!
          Un singur detaliu m-a pus niţel pe gânduri: numele nemeşului secui tocmit de candidat de udemerişti, David Gheorghiţă. Am cugetat mai adânc şi mi-am zis că musai tre' să fie vreo diversiune, ceva, menită să atragă voturi cât mai multe şi de la evrei, şi de la români, în realitate pe candidat neavând cum să-l cheme altfel decât Gyorgy. Că doar îi membru al Uniunii Democratice a MAGHIARILOR din România, nu? Ori o fi şi ăsta un fel de Unguru' Bulan, în variantă botoşăneană?!? Că "Unguru' Gheorghiţă" sună ca dracu'. Apăi... nem tudom, Frăţică!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!