luni, 7 ianuarie 2013

Red Bull, ofticosul          Despre ce fel de om este Cristinel Roman, fostul prefectuleţ de judeţ, actualmente deputat al nimănui, numit în parlament printr-o anomalie a legii electorale, ne reaminteşte în aceste zile site-ul botosaneanul.ro. Se împlinesc doi ani de când ofticosul de Red Bull a dat în judecată un bătrânel pentru un comentariu postat pe net la adresa lui. Că băieţaşul ăla din Valea Glodului e un ranchiunos, care ar vrea să fie văzut ca un fel de Făt Frumos din lacrimă, chiar dacă se comportă fix ca balaurul din poveste, ştiam cu toţii de mult. Nu ştiam, însă (doar bănuiam...), că poate oferi indicii atât de consistente de prostie.
          Hai s-o explic pe asta cu "indiciile de prostie": cât de neted şi lucios tre' să-ţi fie creierul, ca om politic, desigur, ca să ajungi să te judeci prin tribunale cu un bătrân de peste 70 de ani pentru... nimic? Cu ce fel de imagine (şi aşa praf!) te alegi după aşa un demers idiot, la care nu renunţi nici după ani buni de zile???
          E clar că acel bătrân nu e oricine, ci tatăl unuia dintre adversarii declaraţi ai Roşcatului, pesedistul Răzvan Rotaru. Dar asta este, din punctul meu de vedere, încă o demonstraţie de cretinism (politic, să fim bine înţeleşi...) din partea celui care se dă acum "parte vătămată": cerbicia cu care vrea să ducă până la capăt un proces care nu-i va aduce absolut niciun câştig demonstrează că vrea neapărat să-i facă rău junelui Răzvănel. Ceea ce - ar fi avut timp să se prindă până acum - nu se prea poate!  În schimb, devine clar pentru absolut toată lumea că Roman a avut şi folosit în interes propriu informaţii care nu sunt la îndemâna oricui, referitoare la IP-ul calculatorului de pe care s-a postat comentariul. Din miile de comentarii nasoale la adresa lui din perioada când era prefect, fix ăsta l-a supărat. De ce? Pentru că - ne putem lesne imagina! - a uzat în interes personal de informaţii pe care le primea ca prefect din zona serviciilor, a altor "structuri" similare, aflând că în spatele comentariilor este, foarte posibil, chiar duşmanul său declarat, Răzvan Rotaru. A face uz de aceste informaţii prin deschiderea procesului este indiciul cras că pe băieţaşul ăsta nu-l ajută foarte tare neuronii. Practic, e un fel de autodenunţ de abuz în serviciu!
          Ia auziţi şi "motivaţia" declarată a lui Red Bull în privinţa procesului: "Eu vroiam să văd care este autorul, să ştiu: îmi poate crea o stare de temere, nu-mi poate crea?". Da' tu, Roşcatule, ce-ai simţit în vintre când ai citit comentariul??? Ţi-a "creat o stare de temere" au ba? Sau aştepţi să te anunţe justiţia când şi dacă trebuie să te temi?!? Şi, dacă ăia îţi spun că tre' să te temi, începi brusc să te temi, la comandă? Uite, eu îţi spun, ca să te dumireşti şi tu ce trebuie să simţi: stai pe pace, nu-ţi va face niciun rău moşulică ăla de 71 de ani! Ei, te-ai mai liniştit acum?
          Dar despre abuzurile şi incompatibilităţile lui Cristinel (dacă şi câte au fost...)vom mai avea prilejul să vorbim. Subiecte sunt gârlă, urme lăsate peste tot aşijderea...


         P.S.: Cât de curând vom povesti aicea cum poate atrage un prefect de judeţ oarecare fonduri europene pentru o seră privată, din care să vândă floricele pe bani publici. Când polologhia începe să bată la ochi, afacerea e predată altor doi "investitori", de conjunctură. Sau despre similitudinile dintre afacerea Simionovici-SC Magic, cu construcţia vilei, pentru care fostul ţărănist a făcut puşcărie, şi cea dintre un alt fost prefect cu vilă mândră şi SC Dany Ema, pentru care probabil că ar trebui să facă altcineva puşcărie. Dar...toate la timpul lor. Puţintică răbdare că abia a început anul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!