vineri, 25 ianuarie 2013

Mâncătorii de rahat          Pesediştii şi liberalii botoşăneni descoperă acum - şi trebuie să mimeze surpriza... - că nu-şi vor putea onora nici pe departe promisiunile electorale. Gurile foştilor candidaţi, deveniţi între timp aleşi, nu mai pridideau să debiteze, mai an, promisiuni pentru locuitorii acestor mirifice plaiuri mioritice. Acuma, când a venit timpul faptelor, dau din colţ în colţ. Proba supremă a impotenţei politicienilor din judeţ este oferită, în aceste zile, de banii (puţini!) care urmează să fie alocaţi Botoşanilor, conform proiectului de buget dat publicităţii de guvern. Gata, visurile s-au spulberat!
          În municipiul reşedinţă de judeţ, "Planul Neamţului Portariuc" este - evident pentru toată lumea - o mare şi gogonată minciună electorală. Nici locuinţe pentru tineri, nici locuri de muncă şi, cu atât mai puţin, transparenţă şi eliminarea corupţiei în administrarea oraşului! Vorbe fără strop de acoperire, care nu pot decât să-i facă pe alegători să regrete mandatele de succes ale lui Cătălin Flutur. Din păcate, nu mai ajută la nimic. Patru ani ne chinuim cu Porty...
          La nivelul judeţului, problemele majore ce se cer rezolvate urgent sunt legate de drumurile spre Suceava şi Iaşi, respectiv de situaţia dezastruoasă de la regia de apă. În ciuda promisiunilor mai-marilor locali ai USL, bugetul lui Victor Ponta nu alocă niciun şfanţ pentru drumurile ce îi leagă pe botoşăneni de restul lumii. Adică nu se va face absolut nimic semnificativ nici în 2013! Şi, totuşi, nesimţirea aleşilor noştri "naţionali" merge mai departe. Alde Andrei Dolineaschi explică pentru presa locală că drumul spre Suceava se va face, chiar şi aşa, fără bani alocaţi de la buget. Cică are el reţeta miraculoasă prin care 30% din lucrări vor fi executate fără parale, în acest an. Că a vorbit cu Dan Şova... Rahat cu apă rece! De ploaie.
          Iar la Nova Apa Serv, poate să stea şi capră vicele CJ Gheorghe Sorescu, că tot n-o să se reducă nivelul uluitor al pierderilor, atâta vreme cât continuă să fie protejaţi toţi "mahării" locali care fură apă la greu, ca să-şi umple piscinele ori... bălţile de pe lângă oraş. Restul e vrăjeală ieftină!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!