marți, 8 ianuarie 2013

Lego-ul lui Portariuc          Mărturisesc că n-am înţeles foarte-foarte exact jocul de-a schimbatul inventat de juniorul primărel Ovidiu Portariuc pe la societăţile din subordinea consiliului municipal botoşănean. Exemplul Urban Serv e mai mult decât elocvent pentru inconsecvenţa primarului.
          N-am priceput niciodată de unde a apărut acest băieţaş, Liviu Toma, şi ce anume îl recomanda să preia societatea care se ocupă de nişte giumbuşlucuri mărunte la nivelul oricărei comunităţi, precum pieţele, cimitirele ori salubrizarea şi deszăpezirea oraşului!?! Acuma, după ce Toma a fost demis de acelaşi primar care îl numise mai deunăzi, nedumerirea este şi mai mare. Inconsecvenţa crasă a lui Portariuc - care pare a considera că are în faţă un fel de joc de lego, în care poate muta piesele când şi cum vrea muşchii lui de edil - poate fi explicată, din punctul meu de vedere, în două moduri. Ori a vrut să-l facă de râs pe Liviu Toma, scoţându-l din joben pentru a le arăta tuturor că nu-i capabil de nimica (o fi avut ceva cu dânsul, mai ştii...), ori, mai degrabă, înţelegerea dintre cei doi cuprindea ceva mai mult decât simpla numire oficială la conducerea Urban Serv.
          Evident că nu există probe de acest gen (şi nici nu vor exista vreodată!), dar ştim cu toţii foarte bine că mai toate sinecurile pe bani publici împărţite în fiecare mandat de mai-marii momentului presupun şi niscaiva "parandărături". Poate că aici este zona care n-a funcţionat conform înţelegerii între Portariuc şi Toma, de vreme ce ultimul a fost executat cu primul prilej: afară e iarnă, deci ninge, aşa că Liviuşor Toma, marele salvator din octombrie, trebuie să-şi caute de drum, că nu-i bun de nimica!

          P.S.: Dacă descifrez eu bine stilul de joc cu piesele de lego al lui Portariuc, urmează ceva mutări şi pe la celelalte societăţi ale municipalităţii. Uite-aşa, de dragul jocului, cu tot ce presupune el! Numai de Locativa lui Cătălin Flutur nu se vorbeşte, încă, mai nimic. Doar se şopteşte...

3 comentarii:

 1. Daca te ascunzi dupa "pamflete", nu inseamna ca poti sa improsti cu noroi fara sa dai nacar un telefon persoanelor in cauza, sa asculti si varianta lor. Nu te gindesti ca persoanele in cauza au parinti, frati,copii, care citesc bazaconiile tale ? Ce-ai spune sa fii in locul lor? Doar pentru ca nu cotizeaza cu bani, nu inseamna ca ai dreptul sa intri cu bocancii in viata cuiva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu "ma ascund dupa pamflete", cum nu m-am ascuns niciodata dupa absolut nimic. Am scris de cand ma stiu tot ce am considerat de cuviinta despre absolut oricine, indiferent de pozitia respectivilor. In deschiderea blogului e un pasaj care explica de ce abordez in acest stil jurnalistic faptele si declaratiile politicienilor: pentru ca e singurul eficient! Si, fiindca veni vorba, eu, ca orice alt "simplu cetatean" de aici sau de aiurea, va platesc pe voi, mai baieti!!! Tot eu (in acelasi sens generic) va angajez (!) sa-mi prestati unul sau altul din serviciile de care am nevoie in calitate de cetatean. Asa ca aberatia cu "cotizatia cu bani" este efectiv un non-sens. Mai mult decat atat, tocmai ca sa nu poata nimeni rosti asemenea porcarii in legatura cu mine, nu merg niciodata dupa obisnuitele "cotizatii" spre presa prilejuite de sarbatorile de iarna, de 1 si 8 martie, de Paste, de zilele orasului si altele asemenea.
   Cat despre Portariuc &, cred ca am fost singura voce din media botosaneana care si-a exprimat, luni in sir dupa ce a fost ales, increderea ca va deveni un primar bun. Din pacate, devine tot mai evident ca dreptate au avut colegii mei de breasla, care semnalau ca primarul nostru e... varza!

   Ștergere
 2. Ceea ce uita cei ce sunt alesi sau numiti sau mai stiu eu cum prind niste posturi "inalte", dar in schimb trebuie sa tina cont toata lumea, este ca au familie. Si culmea e ca familia o au inainte de a accepta niste favoruri nu-i asa? De ce ar trebui sa se gandeasca altii la "parinti, copii, sau toate celelalte rude, cand ei sunt primii in masura sa se gandeasca si la consecintele acceptului, nu? DEci, dragi alesi, numiti... cand intrati in tarate, intarati cu rudele de manuta pentru ca sunt ale voastre, nu a celorlalti! meditati intai si apoi veti vedea ca viata nu-i chiar lapte si miere.

  RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!