sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Legende peremiste: Barba lui Niţură          Şoc în politica botoşăneană! Şi un pic de groază, da' nu cine ştie ce... PRM continuă să existe. Zău dacă nu! Ba chiar are şi un lider, acelaşi stâlp neclintit pe care se poate sprijini dintotdeauna tribuna, pardon... tribunul Vadim, când trage cu tunul. Mă refer, desigur, la nemuritorul Eugen Niţură.
          Într-o primă conferinţă de presă organizată după alegeri, stâlpul Niţură (cu "N", ca să nu se confunde în partid cu "Mitzura", cu care seamănă ca două picături de apă) a explicat cu lux de amănunte cam ce susţinători înfocaţi mai are PRM-ul la Botoşani: "Ce să-i spun lui ăla din Dimăcheni, cu 6 voturi? Când ne-am dus să-l punem să candideze, ne-a cerut întâi bani, să deschidă magazin în ogradă la dânsul. Am avut membri de partid în secţii de votare, care nu au votat nici măcar ei cu noi. A venit ăla din secţie cu fişa cu zero rezultate PRM. Mi-a spus că a greşit votul şi l-a anulat". Ehehe, păi aşa, to'arşu' Niţură, nu mai facem noi niciodată mare România Mare! Face spume la gură Vadim când dă ochii cu matale!
          Şi, totuşi, speranţa nu moare niciodată în PRM. Calea spre noi şi măreţe realizări este cât se poate de limpede conturată în mijlocul cutiei craniene a lui Niţură: "Vom relua colaborarea cu partidele puternice, pe care le-am neglijat". Ei, da, păi aşa spune, omule! Cre' că useliştii şi pedeliştii abia aşteaptă să bată palma cu matale. Până una, alta, peremismul naţiei aduce mai mult a pesimism. Şi încă din ăla împănat cu nostalgii: "Dacă ne aliam şi noi... De exemplu, ţărăniştii au un singur membru de partid, Furtună, şi e consilier. Costea de la ecologişti e consilier. Noi am făcut atâta teren şi am luat-o în barbă". Da, nasol, ce să mai vorbim. Să faci teren, ba chiar "atâta teren" şi s-o iei fix în barbă... Mare, mare păcat de aşa nişte politicieni expresivi! Ca să nu mai spun că se duce de râpă şi judeţul fără voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!