joi, 31 ianuarie 2013

Legea bugetului: între ipocrizie şi slugărnicie          Deputata Lilişoara - numită în funcţie, şi nu aleasă, se cuvine să amintim acest mic şi drăgălaş "detaliu" cu orice ocazie! - a mai găsit un prilej de băgare în seamă: votarea bugetului. Lilişorica a formulat vreo 80 şi ceva de amendamente la legea bugetului, cele mai multe din ciclul "hai să dăm bani mai mulţi, decât să dăm mai puţini, chiar dacă n-avem deloc!". Demersul e 110% ipocrit, fiindcă Lilişoricica ştie foarte bine că nu va trece niciuna din propunerile ei populiste, aşadar nu va obţine niciun şfanţ pentru "amărâţii ăia din Botoşani", de grija cărora nu mai poate ea de când a căpătat mandatul. În schimb, s-a ocupat intens să-şi difuzeze "preocupările" către mass-media locală. Adică, să-i prostească pe proşti că nu poate dormi, zbuciumându-se pentru sărăntocii din "coledgi".
          Ipocrizia Lilişoricicăi este, însă, o biată frecţie la picior de lemn pe lângă bătaia cu cărămida-n piept a altui mare numit al neamului botoşănean (că nici ăsta n-a fost ales...), ex-prefectul Cristinel Red Bull Roman. Roşcăţelul iese la interval cu aproape 300 de amendamente la buget, convins fiind, din start, că toate acestea nu reprezintă altceva decât maculatură. Da' de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
          La polul opus sunt parlamentarii USL, care nu vor să ceară nimic din bugetul naţional pentru colegiile lor (în care chiar au fost aleşi!), că nu le "dă" voie partidele. Vai de capul vostru, atunci, plătitorilor de cotizaţii şi pupătorilor de cururi, care sunteţi voi pupători!
          Una peste alta, nici "numiţii", nici "aleşii pe bune" nu par a pricepe cam ce ar putea ei comite pentru judeţul ăsta. Trebuie aduşi bani, peste ceea ce propune guvernul ca alocare pentru Botoşani, dar asta nu se poate spera decât propunând unul, maximum două amendamente: serioase, importante, care să fie susţinute, dacă se poate, de toţi deputaţii şi senatorii aborigeni. Când nu propui niciunul, e limpede că nu eşti decât o umilă sluguţă de partid. Când vii cu câteva sute, e la fel de clar că nu vrei decât să-ţi faci imagine, durându-te de fapt în... turul pantalonilor că nu va trece absolut niciunul. Dar asta e: n-ai cu cine, mă, n-ai cu cine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!