vineri, 11 ianuarie 2013

Gargară de primar          Primărelul Ovidiu Portariuc a comis, ieri, o conferinţă de presă de vreo două ore, în care a vorbit o mulţime de lucruri, dar n-a spus mai nimic. Cel puţin asta am priceput eu, urmărind sumedenia de ştiri şi ştiruleţe publicate pe toate site-urile locale. Singurul fragment mai de Doamne-ajută din polologhia nesfârşită a Portariucului a fost ăla din categoria "Ba pe-a mă-tii!", în care i-a dat replica "aliatului" Florin Ţurcanu pe tema deszăpezirii: "Dacă domnul preşedinte Florin Ţurcanu nu va face faţă în problema deszăpezirii, îi vom oferi sprijinul primăriei".
          În rest... nimic, absolut nimic. Sau, mă rog, nimic nou. Cică: impozitele şi taxele locale rămân ca anul trecut - ştiam!; în 2013 vom continua proiectele din anul anterior şi va începe construcţia parcului de agrement de la Cornişa - ştiam!; cei mai bengoşi oameni de afaceri botoşăneni vor fi chemaţi să-şi dea cu părerea despre ce şi cum e de făcut pe-aicea - gargară, apă de ploaie, la fel ca şi pactul municipalităţii cu parlamentarii, pe care (s-a şi văzut!) îi doare la bască de primar...; aeroportul din Salcea să se numească Suceava-Botoşani - veche, fumată, fără niciun fel de efect practic, în afara tocării unor fonduri botoşănene în judeţul vecin; pensiuni agroturistice ecologice pe lângă viitorul parc Cornişa - frecţie, apar de la sine, că e rost de făcut bani şi investitorii privaţi nu trebuie traşi de mânecuţă când e vorba de adulmecat oportunităţile reale.
          Aşadar, zero barat! Nimic, absolut nimic din povestirile de altădată, cu Planul Neamţului şi alte vrăjeli electorale similare. ABUREALĂ! Aşa stând lucrurile, este de înţeles (şi de apreciat!) revolta consilierului municipal Gheorghe Iavorenciuc, sătul să se tot joace de-a administraţia locală, votând fel de fel de flecuşteţe la fiecare şedinţă de consiliu: "Mi-e ruşine că mă aflu în consiliul local şi că ridic mâna ca să aprob ce? Nici eu nu ştiu: doi lei alocaţi nu ştiu unde sau o căsuţă repartizată acolo... Oraşul ăsta are nevoie de un proiect general pentru viitor! Celelalte reprezintă gargara unui primar care nu credea că o să ajungă primar". Mda, cam despre asta este vorba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!