joi, 17 ianuarie 2013

Cu ochii pe omleta senatorilor          Tare stresantă e discuţia asta, ce nu se mai termină, despre cheltuielile parlamentarilor! Ba că nu ajung Logan-urile din parcul auto, ba că n-avem unde-i caza pe cei 500 şi ceva de senatori şi deputaţi, ba că avem, dar fără mic dejun... Mult, foarte mult zgomot pentru nimic! La astea se adaugă veşnicele comentarii despre cât câştigă lunar un parlamentar, cât se cheltuieşte cu biroul din teritoriu, câţi angajaţi are fiecare acolo, dacă-s neamuri ori ba. Nişte prostii, ce-i drept picante, duhnind a populism, dar lipsite de orice însemnătate practică!
          Nu asta e important în cazul vreunui senator sau deputat! Cheltuielile oficiale pe care le face statul român pentru întreţinerea tuturor parlamentarilor sunt, la scara bugetului naţional, absolut nesemnificative. Într-un an întreg nu "se pierde" cu toţi aleşii ăştia nici un sfert din cât "mănâncă" în acelaşi interval un singur "băiat deştept" din energie... Şi - să fim serioşi! - până la urmă nimeni n-ar trebui să îşi dorească parlamentari dispuşi să facă legi pentru toţi românii, fiind plătiţi, eventual, cu salariul minim pe economie. Lasă-i să fie cât de cât (!) plătiţi pentru activitatea lor!
          Haideţi, mai bine, să fim atenţi să nu mai fure cu sacul! Asta da! Că acolo fac găuri într-adevăr semnificative băieţii ăştia: din "tunuri" pe bani publici, obţinuţi prin trafic de influenţă. În rest, că au sau nu omletă la micul dejun când sunt în Bucureşti, zău, chiar nu contează! E un subiect de un populism (ieftin) de-a dreptul greţos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!