joi, 17 ianuarie 2013

Cristescu, răpus de Lilişoara

 

          Băieţaşul ăla care s-a jucat de-a politichia, pe banii lui, vreo doi anişori prin Partidul Poporenilor din Botoşani, băgându-se în seamă fără rost din vreme-n vreme, Marius Cristescu pre numele lui mirenesc, a fost, în sfârşit, trimis la plimbare de staff-ul naţional de pupincurişti adunaţi în jurul lui Dan Diaconescu.
          După ce, la rându-i, i-a executat, în acest an, pe ceilalţi lideri locali ai PPDD, Verginel Vacariu şi Dorin Ciuştea, ca să nu-l stânjenească nimenea la alegerile parlamentare, Mariusică fără frică a fost atât de fraier, încât n-a nimerit vreunul din colegiile în care au fost numiţi (că votaţi n-au fost...) parlamentari pepededişti. A ales ce-a vrut muşchii lui şi - neajutându-l neuronii foarte tare - a ales prost! Mult mai inspiraţi în alegerea colegiilor s-au arătat a fi Lilişoara Mincă şi Corneluş Popescu, fapt care n-ar trebui să ne mire, ţinând cont că ambii au ani buni de experienţă la vârf în Loteria Naţională, fiind experţi în anticiparea lozurilor câştigătoare. Urmarea firească? Looser-ul de Cristescu şi-a luat binecuvenitul şpiţ în fund, c-aşa spune la democraţia "poporului" că se face politică: "Ai câştigat, continuă! Ai pierdut, du-te-acasă şi uită-te la OTV, pentru că nici nu ştii ce-ai să mai pierzi!".

2 comentarii:

 1. Pre limba scribului DB29 ianuarie 2013, 08:20

  Undeva, pe aici, spune DB ca este incapabil de a face vreun compromis... si ca a suportat consecintele?!
  Poate ca e adevarat. Dar analizand izul de aguride al slovelor scapate din pix (sau tastatura), care suna mai degraba a refulari sau denota dimensiunea propriilor frustrari, pamfletul, ca gen jurnalistic, devine aici... jenant. Dar nu vreau sa fac analiza buchiilor scapate de la balamuc (exprimare a la Dinescu!). Voi fi concis. Baietasul Cristescu, pe care autorul, cu satisfactie il pune la zid gazetaresc, stie cel mai bine care ii sunt meritele pentru care a fost inlocuit. Cat o priveste pe actuala presedinta a partidului in discutie, nu incape indoiala ca decizia conducerii centrale a fost una inspirata. Ce a facut Cristescu, in afara de conturarea organizatiei locale, cu membrii reali sau fictivi? A intretinut o stare conflictuala in partid, a crezut ca politica inseamna jocuri gandite in dormitor, mai mult sau mai putin penibile, a crezut ca dictatura este noua forma de exprimare a personalitatii politice. Cine a fost Cristescu inainte de PPDD? Nimeni, sau anonim. Dupa urcarea pe scena partidului a venit si ... notorietatea. Cine ar fi Cristescu fara partid? Un membru al cetatii. Atat. Pentru el partidul a fost o broboada pe care nu a stiut cum sa si-o aseze pe crestet. Cine a fost Liliana Minca inainte de PPDD? Nu stie autorul articolului, poate din ignoranta, sau poate nu. Dar, dincolo de politica si de functiile anterioare din institutiile carmuite la Bucuresti, stiu sutele de persoane cu probleme, din tara. Dincolo de orice functie politica, zeci si sute de cazuri de familii disperate din toata tara o cunosc pe Liliana Minca, cea care i-a ajutat neconditionat, cand toti - si societate si politicieni i-au abandonat in marea neputintei. Politic vorbind, nu mai un ignorant nu vede cine este Liliana Minca. In vreme ce, de la consfintirea mandatelor de parlamentar, ceilalti alesi locali au ales sa stea exclusiv pe facebook, Minca a adus Botosaniul in atentia publica mai mult ca niciodata. Zeci de emisiuni televizate in care, fara exceptie si indiferent de tema emisiunilor, a pus pe sevalet nevoile si durerile celor din Botosani, nu doar din Colegiul Saveni. Prima interpelare facuta in Parlament a fost semnata Liliana Minca. Urmarea, demiteri la varf din cauza deszapezirii. In vreme ce alesii puterii au preluat metoda copy-paste a mentorului lor, chiar si la formularea de amendamente, Liliana Minca a muncit zi si noapte pentru cele 82 de amendamente propuse la legea bugetului. Si exemplele pot continua. Dar, vorba unui alt scrib: ce a fost e istorie, ce va fi va sti inclusiv autorul. Daca va voi, evident!Si fara ... compromisuri! Se poate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. acuzele cu "refulari", "frustrari" etc, pe care mi le aduceti printre randuri, n-au, in mod evident, niciun fundament! cu cristescu am interactionat o singura data, intr-o emisiune tv, inainte de a se fi infiintat ppdd-ul. cat despre minca, n-am intalnit-o in viata mea (si nici nu-s foarte curios...)
   pledoariile pro-minca sunt, iarasi evident, partizane, ducandu-ma cu gandul la vreunul din colaboratorii (scribi platiti pentru asta mi se pare un termen si mai potrivit!) de la cabinetul deputatului minca. acuma, puteti incerca oricat de mult s-o prezentati pe minca ca pe craiasa zapezii (nu ma mai straduiesc sa evit cacofoniile, ca doar nu i-am pus eu numele respectivei...). adevarul e ca pe domnia sa n-a ales-o practic nimeni in parlament si, implicit, nu reprezinta pe nimeni. poate face show in stil propriu (cam ca o mahalagita pur sange, daca e sa ma intrebati pe mine) pe la toate emisiunile la care apare, ca asta tot nu-i va schimba statutul de "numita" (nu "aleasa") in parlament, ca urmare a unei legi electorale profund defectuoase!
   cat despre cine este lilisoara... mai bine-o lasam asa! ca nu gasesc nimic de lauda in a falimenta loteria nationala ori in a te plimba slugarnic prin fel de fel de inventii politice de doi bani (trebuie sa fim de acord ca e greu sa numim partide creatiile astea ciudate, gen ppdd...).
   asa, ca fapt divers, sunt dispus sa pariez absolut oricat ca finalul acestui mandat parlamentar nu o mai gaseste pe duduia care va este stapana in ciudatenia poreclita acum ppdd!!! va gasi domnia sa in timp util puterea de a se "orienta" catre alte coordonate, mai profitabile (singurul criteriu care conteaza pentru... "politicieni" de talia lilisoarei!)

   Ștergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!