vineri, 18 ianuarie 2013

Coarda uselistă, întinsă la maxim          Ameninţarea directă cu demiterea a unui şef de instituţie nominalizat de PSD, de către preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, este un nou episod al tensiunilor ce se acumulează în USL. În stilu-i caracteristic, "Împăratul" a umplut-o de respect, din două vorbe, pe şefa inspectoratului şcolar judeţean, pesedista Mihaela Huncă, cea care anunţase desfiinţarea unor şcoli botoşănene: "Sunt nemulţumit, pentru că noi am fost împotriva PDL-ului când desfiinţa şcoli sau spitale. (...) Dacă dumneaei crede că se cuvine acest lucru, demisia ar fi în regulă şi eu îi cer această demisie. Poate i s-a urcat funcţia la cap şi are probleme".
          Foarte tare asta, cu "urcarea funcţiei la cap", generatoare de "probleme", de asemenea la... mansardă! Lipsa totală de menajamente a lui Ţurcanu în a întinde coarda în interiorul USL îi pune la grea încercare pe liderii social-democraţi. Dacă lasă fără răspuns atacul liberal la adresa omului lor, atunci Ţurcanu îşi va extinde şi mai mult autoritatea. Dacă răspund, trebuie să vadă, la rându-le, cât de departe pot împinge nivelul tensiunii în uniune. Nasol moment! Şi asta mai ales fiindcă, punctual, "Împăratul" are dreptate în privinţa desfiinţării şcolilor. Cu trebuşoara asta se ocupa PDL-ul şi am văzut cu toţii ce-a păţit în alegeri: a mâncat bătăiţă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!