miercuri, 9 ianuarie 2013

Bătut în alegeri. Şi după!          Un episod mai puţin spre deloc cunoscut, legat de alegerile parlamentare de la data cărora se împlineşte astăzi o lună, este cel în care candidatul ARD Găbiţă Alecsandru (cu "c" şi "s", nu cu "x" şi... "0", ca la fraieri) şi-a luat-o în smetă, la propriu, într-un bar din Botoşani, după ce şi-o luase, la figurat, în competiţia electorală.
          În băruleţul cu pricina, din apropierea Liceului ("Colegiului Naţional", dacă preferaţi) AT Laurian, îşi convocase junele Găbiţu toată gaşca de susţinători, cei care îl ajutaseră în luna de campanie să-şi lipească de pomană, pe toate gardurile din târg, minunatele afişe electorale cu "respect", cu "speranţă" şi cu ce mai avea el acolo de promis. În acelaşi local se oploşiseră şi vreo doi vajnici băieţaşi de la ţară, care şi-au permis să râdă cu nesmiţire crasă de cele trei-patru voturi adunate - absolut meritat, să recunoaştem - de candidatul Găbiţă. Ceea ce dovedeşte fără putinţă de tăgadă că n-au dat dovadă de atât de importantul şi mai sus invocatul "respect". Fapt pentru care, desigur, gaşca (h)ARDistului Alecsandru (cu "cs"!) a găsit de cuviinţă să sară la bătaie. "Speranţa" lor de victorie s-a dovedit, din nou, ca şi în alegeri, a fi deşartă, ciomăgeala publică lăsându-se exclusiv cu spitalizarea mai multor lipitori de afişe profesionişti, în frunte cu mult iubitul şi stimatul lor candidat, Găbiţică, acela care ne arăta într-un megaposter electoral de la intersecţia Căii Naţionale cu Griviţa cum trebuie aruncat un copchilaş de pe mall: cu multă "speranţă".
          Simpatică a fost şi nota de eveniment a poliţiei aborigene, care a prezentat mass-mediei cazul, la momentul respectiv, folosind doar iniţialele împricinaţilor. Pe ale lui Găbiţă Alexandru, pardon... Ale-c-s-andru, nu le-au mai pus deloc, probabil fiindcă nu ştiau care-i numele şi care-i prenumele. Ceea ce nu-i chiar un păcat capital, fiindcă e posibil să nu ştie nici măcar el. Prietenii îi spun, când se întâlnesc, ba "Gabi" cu "y", ba "Alex" cu "cs"! "Augustin" nu-i spune nimeni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!