vineri, 14 decembrie 2012

Da' tu al cui deputat eşti, măi, Redbulică?          Când am zis c-am scăpat de glumiţa aia (proastă!) de băieţaş din Valea Glodului, care se dădea mare prefect mare prin partea locului şi răspundea la numele de Cristinel Costeluş Roman, hopaaaa, surpriza surprizelor: neica nimeni pe lume s-a cocoţat în parlamentul naţiei!
          Că s-a înscris la repezeală într-un fel de găşculiţă de cartier poreclită Partidul Forţa Civică (sic!), ca să poată candida şi el la ceva, acolo, am priceput. Ăsta-i omul: vrea mereu în frunte, ca orice păduche care se respectă! Că nu l-a votat absolut nimeni, era cât se poate de normal! Şi atunci? Cum dracu' s-a pricopsit ăsta, pentru încă patru ani, cu imunitatea de care are atâta nevoie??? Ei, cum... În ţărişoara asta sucită ar fi fost chiar culmea să avem o lege electorală normală!
          Da' poate că-i mai bine aşa, să-l putem avea în continuare sub lupă pe roşcăţel, că exista riscul să dispară ca măgarul în ceaţă (precum celălalt fost miez din dodoaşcă de până mai ieri, cum îi spune?, aşa, Ţâbuleac...) înainte de a da seamă de matrapazlâcurile comise ani în şir!
          Una peste alta, o curiozitate rămâne, oricum, în privinţa lui Red Bull. Până în 2008, ştiam cu toţii că deputaţii şi senatorii botoşăneni ajungeau să ne reprezinte pentru că-i punea partidul pe nişte liste. Din 2008 încoace, am priceput că votul uninominal a făcut ca oamenii din fiecare colegiu să fie reprezentaţi de câte un deputat şi un senator. Bulică-Redbulică a candidat într-un colegiu în care a fost bătut măr de Mihai Baltă. Ca urmare, Baltă e acuma deputat cu acte-n regulă şi cu votul botoşănenilor în spate. Şi atunci? Pe cine reprezinţi tu în parlament, măi, Cristinel? Sau, dacă preferi: ce cauţi tu acolo, că nu te-a votat niciun alt botoşănean, cu excepţia ta, a trei verişori de-a' doilea şi a unui vecin căruia i-ai dat de băut pe vremuri, la cramă??? Aaaa?
          Şi, ca un corolar la şmenozeala asta: chiar ai de gând să te duci în Camera Deputaţilor aşa, de capul tău, cu nesimţire? Nu ai aşa, un sentiment de jenă, de stinghereală, care să te facă să renunţi la ceva ce, evident, nu ţi se cuvine? Asta-i o întrebare retorică, desigur... Roman şi jena...


PS: Toată polologhia de mai sus putea fi rezumată închipuindu-ne episodul întâlnirii în parlament a cetăţenilor Baltă şi Roman. Baltă: "Eu sunt deputat ales de Botoşani, partidul meu este PSD şi mă cheamă Mihai Baltă. Pe tine cine te-a chemat aici?".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!