luni, 25 iulie 2011

Tara arde si pecistele... invata sa se piepteneMOTTO: Frumusetea-i trecatoare, dar trecatoarea nu-i asa o frumusete!

          Femeile din asa-zisul Partid Conservator, atatea cate or fi fiind ele, au constatat in acest minunat sezon primavara-vara ca se confrunta cu un deficit major de frumusete. Ceea ce, fireste, le-a adus in pragul disperarii, pe principiul stramosesc: "Tu, fataaa, da' nici frumoase?". Confruntat cu o asemenea problema majora in partid, "il presidente" Paulica Onisa a luat grabnic masuri. Ca cum ar fi organizarea unui seminar despre ce si cum e de facut ca sa-ti sporesti asa, artificial, frumusetea exterioara si interioara. Adica pe dinafara si pe dinauntru...
          O mana de renumiti specialisti in treaba asta cu frumusetea, precum celebrul frumusetolog dom' doctor Cornelus Saradan, s-au milostivit de bietele conservatoare, sfatuindu-le cam cum sa faca sa arate si ele mai de Doamne-ajuta. Iata ce i s-a parut c-a iesit din actiunea asta presedintei pecistelor (cu "st"!) botosanene, Anca Lupascu: "Domnul doctor Saradan a vorbit despre sanatatea femeii, domnul doctor Vlad despre psihologia femeii, iar consultantii de frumusete incearca (sic!) sa le ajute sa invete sa aplice creme, sa fie mai frumoase. O femeie trebuie sa fie frumoasa si pe interior, si pe exterior si noi incercam sa imbinam aceste lucruri. Incercam sa le ajutam pe femei sa aiba o viata mai implinita, mai plina de semnificatie, sa aiba curajul sa-si asume ceea ce fac, sa aiba curajul sa mearga cu capul sus ridicat. La noi in Botosani, femeile sunt un pic defavorizate si atunci luptam".
          Foarte tare declaratia lu' tanti Ancuta asta! Stiu ca o sa-mi sara iarasi o gramada de lume in cap ca-s misogin, dar jur ca nu e vorba de asa ceva. Pur si simplu ma amuza teribil genul asta de vorbarie, cu datul cu crema pe chip, pe trup si pe pantofi si toate celelalte. De pilda, faza cu femeia de partid care trebuie sa trateze propria frumusete dupa modelul masinii duse la spalatorie: "Exterior si interior, va rog! Da, da, umblati si la portbagaj!". Oricum, semnificativ e ca tanti Ancuta a sesizat si deficitul de responsabilitate din organizatie, indemnandu-si semenele sa n-o mai dea pe dupa cires, ci "sa aiba curajul sa-si asume ceea ce fac". Si, neaparat, sa-si ridice capul. In sus.
          Cea mai mare uimire personala legata de colocviul, seminarul, cursul sau cum s-o fi chemand bodoganeala asta de week-end despre... frumusete priveste numarul declarat al participantelor: cica vreo suta! Pai, de unde atatea membre (nu interpretati va rog, termenul nicicum!) in PC-ul lui Onisa? Lamurirea ne este oferita tot de madam Lupascu, ca sa nu ramanem complet bulversati in cap: "Noi nu ne adresam doar femeilor din PC, ci tuturor femeilor. Am avut alaturi de noi si femei din mediul rural, si din celelalte orase, Bucecea, Roma, Flamanzi, Rachiti". Aha! Asa deci! Asta era! Ma gandesc ca Roma, ca oras, nu e aia de langa Nicseni... Da' cu "orasul" Rachiti tot nu-s edificat. Oricum, cert este ca cele mai multe participante la treaba cu frumusetea nu-s din alea, stiti voi, cu cotizatia la zi in partiduletul lui Paulica. Cel mult, ele doar vor intre membre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!