miercuri, 27 iulie 2011

Ghiorghita, muscat de muscata din parcare          O micuta si dragalasa florarie botosaneana s-a mutat din piata centrala fix in parcarea de langa BCR. Aici a infiintat in doi timpi si trei miscari o hardughie de tabla frumos boita si gata, florareala poate sa inceapa. Oricum am da-o, trebusoara descrisa este un subiect minor, care n-ar fi avut de ce sa ne intereseze prea tare. Daca, totusi, scriu doua vorbe pe blogulet despre prostioara asta, e numai si numai fiindca m-am amuzat constatand cine s-a ofuscat cel mai tare pe tema... muscatelor din parcare. Normal, Florin Ghiorghita, vicele nostru iubit, cel atat de interesat de bunul mers al afacerilor cu flori pe aceste meleaguri. Ia s-auzim: "Chioscurile de flori, sa le iei si sa le pui intr-o parcare publica... Nu este corect! O sa creeze un precedent periculos, din punctul meu de vedere. Eu i-am spus primarului ca o sa creeze un precedent periculos".
          Deci omul si-a facut datoria, avertizandu-l pe primar de catastrofa ce sta sa se pravaleasca asupra orasului. Si are dreptate! Pai, cum? Florarii astia inca nu s-au prins cum se deschide un spatiu acatarii in targul nostru? Reteta a patentat-o Ghiorghita insusi, mai an: se obtine una bucata autorizatie constructie garaj in buricul targului; se construieste, pe baza ei, un ditamai casoiul, cu cat mai multe nivele (nu de alta, dar poate vrei sa parchezi masina la etaj); se plateste o amenda simbolica si se intra in legalitate cu garajoiul (pe usa din dos, dar ce mai conteaza?); se amenajeaza estetic spatiile din incinta, cu cat mai multe flori, care - de ce nu, in fond? - pot fi si cumparate de oricine doreste; in fine, deasupra usii pe care ar fi trebuit sa strecori masinuta in "garaj", poti pune si o pancarta oarecare, pe care scrii ce vrea muschii tai, ca doar de aia esti proprietar. De pilda, poti mazgali o chestie de genul "Floraria Azaleea", asa, la misto! Si gata! Nu tu parcare publica, nu nimica. Pai, se poate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!