joi, 16 iunie 2011

Paliti in moalele capului de regionalizare          Regionalizarea Romaniei e o idiotenie evidenta, fara nicio justificare (povestea cu imperativul UE nu e buna nici de adormit copiii), care poate avea o sumedenie de urmari negative, oricat de grave si aproape niciun beneficiu concret. Cu toate astea, mie incepe sa-mi fie simpatica povestea asta dintr-un motiv cat se poate de rautacios (na, ce sa fac?, v-am spus ca nu ma pot abtine de la "rautacisme"...): disparitia judetelor arunca in aer si visele obsesive de glorie (garnisita din plin cu parandaraturi) ale catorva omuleti care se joaca de-a politica prin Botosani. In plus, pune pe jar si fragilul echilibru din struto-camila poreclita USL!
          Hai sa ne imaginam cam ce haloimas se naste in creierele catorva indivizi care se si vedeau, la anul, presedinti de consiliu judetean botosanean si care acuma risca sa ramana fara niciun scop in viata: Mi'aita Tabuleac, baronas de Crasnaleuca (la cutite si cu mai-marii PDL, n-are nicio sansa sa mai vireze nici spre parlament, dupa disparitia CJ-ului); Florin Turcanu, cioban de Dracsani, in transhumanta prin Camera Deputatilor (isi conserva, totusi, cu sanse bune, perspectiva de a bisa mandatul in parlament, dar acolo nu e ordonator de credit la nimica-nimicuta, iar asta doare al naibii...); Gheorghe Marcu, tipul ala de la PSD care adoarme audienta de indata ce deschide gura (si el are, insa, toate motivele sa spere ca va recidiva in parlament); Liviu Campanu, sluga, dusmanul si din nou sluga umila a "reevaluatului" Gabriel Oprea (pare a se afla intr-o fundatura, din care e greu de crezut ca-si mai poate salva cariera politica dupa viitoarele alegeri). Cam astia ar fi, in linii mari. Nu departe de personajele trecute in revista putem sa-l plasam si pe Cristinel "Red Bull" Roman, prea distinsul prefect care jongla cu perspectiva unei candidaturi la presedintia CJ si care isi vede acum viitorul legat de ramanerea sau nu la putere a partidului lui Boc si Basescu.
          Cand arunc asa, o privire, peste lista de nume insiruite, chiar nu pot spune ca ma incearca vreo umbra de compasiune pentru suferintele pe care le incearca vreunul dintre baietii astia doar la gandul ca le dispare de sub nas megaciolanul aferent functiei de presedinte de CJ! Ba chiar, deloc crestineste, simt fiorul chestiei aleia cu a te bucura de raul altuia... Nu vreau sa plusez acum, sa rasucesc cutitul in rana, cum ar veni, dar imi mai fuge putin gandul si la perspectiva ca unii dintre ei vor disparea definitiv si irevocabil din spatiul public dupa viitoarele alegeri, adica peste doar cateva luni. Ca - asta-i viata! - oricat de buric al pamantului s-ar vedea in oglinda unii dintre ei, tot niste viermisori efemeri sunt. Ehehe, cati din astia am "fumat" in ultimii 20 de ani, urmarindu-le ascensiunea sezoniera, betia puterii care i-a coplesit, dar si inevitabila si binemeritata prabusire in anonimat! Am asa, un fel de deja vu...

          PS: Despre efectele disparitiei judetelor in USL-ul autohton, vorbim ceva mai incolo...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!