marți, 28 iunie 2011

Ne cam doare-n PIB. Tare!          Estimare preliminara Eurostat: Romania si Bulgaria au avut in 2010 cel mai mic PIB/locuitor din UE, aproximativ 45% din media Uniunii. Asta ar fi "unu la mana". La capitolul "doi la mana" bagam: eventuala Regiune Nord-Est, din care ar putea face parte Botosanii, conform "viziunii" basesciene, va fi cea mai saraca din Romanica. Si, in fine, adica "trei la mana": nici in cadrul regiunii, judetele actuale nu sunt egale din punct de vedere economic. Astfel, in 2010, Botosanii si Vasluiul au avut, insumat, PIB-ul egal cu cel al sucevenilor. Iar, per locuitor, botosanenii fiind mai multi, a rezultat clar ca noi, cei de la agatatoarea in cui a hartii, suntem cei mai saraci, cu 2804 euro produsi oficial de caciula intr-un an intreg.
          Concluzie banala (nimic nou sub soare, dar poate ca nu-i rau sa ne mai amintim trebusoara asta din cand in cand...): suntem calicii Europei!

Un comentariu:

  1. Da, din păcate acest adevăr este crud şi se datorează strict conducătorilor de la municipiu şi judeţ. Pe noi ne "doare-n PIB", pe ei îi doare-n florile de care sunt interesaţi să le pună prin oraş, pietonale refăcute o dată la 3 ani şi borduri colorate în ton cu existenţialismul concret, cu drumuri răvăşite pentru că se lucrează, cu.... dar nu cu facilităţi pentru angajări, nu cu locuri de muncă, nu cu investiţii atrase în scopul de a crea locuri de muncă, nu cu programe atrase în scopul de a crea locuri de muncă, de fapt cu nimic. Pentru că pe ei nu-i interesează decât ce le convine. Şi din păcate ceilalţi sunt nuli.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!