miercuri, 15 iunie 2011

Incaiera-i, drace!          Mi-am facut un noian de griji ca n-o sa mai aiba cine-i trage de manecuta pe numerosii mei prieteni din politichia aborigena, in toate aceste zile cat am lipsit de pe blogulet. Zau daca nu! Probabil ca si ei insisi au resimtit acut riscul de a fi lasati, asa, dintr-odata, de capul lor prin balarii... Asa incat, plictisindu-se infiorator in lipsa mea si, implicit, ducand dorul scatoalcelor pe care li le aplicam gratios si din voleu dupa ceafa, doua dintre personajele mele favorite s-au apucat sa se spurce intre ele. Este vorba de onorabilii domni si tovarasi colocatari ai palatului administrativ Mi'aita Tabuleac, inca presedinte de CJ, si Cristinel Roman, inca prefect. Baietii astia au prins a-si da la gioale cu deosebit elan, miza fiind cine isi adjudeca o halca mai mare de putere (cu tot cu banetul aferent) din judetul nostru amarat, cu ocazia prilejului reorganizarii administrativ-teritoriale.
          Inainte de a vedea concret ce si cum, va mai sugerez doar sa meditati pret de o clipa la urmatoarea intrebare retorica, valabila pentru amandoi gugustiucii amintiti: bai, frate, cat de orb (ca sa nu zic prost, ca am invatat la gradinita ca nu-i frumos sa vorbim urat!) tre' sa fii ca sa nu-ti dai seama ca ai ajuns, de fapt, fix la capatul carierei tale publice si ca n-ai de ce sa te mai iei gura-n p..., pardon, gura-n gura cu nimenea pentru niciun ciolanas, pur si simplu fiindca nu te vei mai afla la butoane niciodata in viata ta??? Aaaa?
          Si acum faptele sau, mai bine spus, declaratiile. Rapsodul din Crasnaleuca, celebrul nea Mi'aita, nu s-a mai putut abtine de ciuda ca nu imparateste el (si) peste manoasele institutii deconcentrate ale bantustanului botosanean si i-a ars, cu sete, cateva bucati sanatoase peste bot lui Red Bull. Prin presa, desigur, ca ii era lene sa se scoale de la birou si sa faca trei pasi, pe culoar, pana-n odaita vecinului sau de palat... I-auzi: "Seful lor (al deconcentratelor - n.n.), culmea, este prefectul! (...) Mai degraba am discuta daca este potrivit ca sa chemi oamenii la vot sa-si aleaga presedintele de CJ, dupa care se trezesc ca, de fapt, cel care ii cheama la ordine este tot prefectul, adica cel numit de imparatie, adica de guvern". V-am spus, nu? Treaba cu cine-i imparat... Ca Tabuleac nu-l mai suporta (si aici tre' sa ii dau si eu dreptate, pana la un punct) pe Imparatul Ros! Va dati seama cam cate vise cu el insusi purtand coroana botosaneana pe cap poate avea baietasul asta? Si cam ce hal de frustrari a adunat el pe chestia asta? Odiosi si nesatui mai sunt si astia, Doamne!
          Cat despre Imparatul Roman, el a preferat (deocamdata, cat si-o mai putea stapani nervii, ca-i genul ala super-ofticos, atacat, care-si baga gheara-n gat...) sa nu-i raspunda direct lui Tabuleac, lovindu-l, insa, in moalele capului, cu declaratii repetate in favoarea regionalizarii tarii, deci a disparitiei functiei actuale a lui Mi'aita. Ba chiar a mai si lansat asa, la misto, treaba aia, cum ca el insusi e in carti pentru viitoarea functie de prefect al intregii regiuni. Ceea ce sigur ca e absolut imposibil, carevasazica nu se poate, in vecii vecilor, amin, dar asta nu inseamna ca Tabuleac nu si-a procurat un kil de cuie ca sa se zgarie pe fata si pe ochi...

          PS: Va dati seama cam ce hal de ipocrizie, de fatarnicie, de ura inghitita, de zambete false, de... gretoasa libidinosenie se revarsa din astia doi de fiecare data cand, inevitabil, se mai intalnesc pe culoarele palatului administrativ? Mai-marii judetului, cica... Doamne, Dumnezeule!

Un comentariu:

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!