miercuri, 8 iunie 2011

Ghiveci de legume. Politice!          Foarte simpatica ziulica de ieri pe la noi prin targ. Multe trebusoare strasnic de interesante si semnificative s-au produs in avalansa, astfel incat n-avem motive sa ne plangem de plictiseala. Ia sa vedem cam despre ce ar fi vorba!
          Pe la namiezi, asa, una din super-mesele de operatii de la spitalul judetean, din alea pe care a dat o caruta buna de bani Gabriel Oprisanu (fara a primi el insusi niciun comision, nimica, fireste!), s-a rupt sub pacient, in timpul unei interventii chirurgicale. Ce zice actualul manager, Ovidiu Mimor, de faza asta? Pai, cam ce e de zis: "Este a doua din faimoasele mese care au fost achizitionate cu cativa ani in urma, care ne pune intr-o astfel de situatie. (...) Sunt foarte fragile. Vom reveni la cele vechi, care macar iti dau siguranta ca nu te pomenesti cu pacientul sub masa". Just! Dar oare ce zicea "creierul" acestui gen de dotari consumatoare de bani multi si de proasta calitate? Gabriel Oprisanu, desigur... Pai, "eu sau Doru Muntianu suntem vinovati ca nu am luat in considerare ca acea masa rezista pana la 100 de kilograme si la noi in judet sunt si persoane peste 100 de kilograme". Ei, na! Auzi ce nu le-a trecut prin minte catusi de putin celor doi flacai, care au, fiecare, muuult peste 100 de kile!!! Ba chiar Oprisanu cre' ca "bate" spre 150... Acuma, daca as fi tendentios, m-as apuca sa spun ca n-au mai avut vreme de calcule din astea pentru pacienti si spital fiindca le-au sclipit ochii cand au auzit de parandaratul cu care urmau sa faca putina cunostinta la achizitionarea meselor alea nasparlii. Dar nu-s tendentios, asa ca nu mai spun chestia asta...
          La fel cum nu spun nimica-nimicuta de rau despre o alta coincidenta draguta de ieri. Cum au venit primarii de la tara pe la nenea prefectul Cristinel Roman, cum s-a gasit un pliculet cu bani pierdut pe langa liftul institutiei. C-asa se-ntampla lucrurile pe planeta botosaneana: fara nicio legatura unele cu altele... Numai gurile rele sunt in stare sa faca vreo legatura intre cele doua evenimente: plicul cu parale si sedinta prefectului. Da' noi nu dam doi bani pe ce spun zvonerii si raspandacii!
          Interesanta si declaratia oficiala a unui parlamentar roman in exercitiu, recte domnul Catalin Buhaianu Obuf, despre acelasi nelipsit din peisaj (de la o vreme incoace) Gabita Oprisanu: "Oprisanu afirma ca nimeni nu a reusit sa ii sparga site-ul. Asta inseamna ca nu sunt tineri destepti in Botosani? Cam lipsita de tact ideea domnului doctor! (...) Astept, sincer, aparitia domnului director de la spitalul de psihiatrie cu un lighean pe post de OZN". Urat spus! Foarte urat! Rusinica! Pai ce? Oprisanu e nebun, sa creada ca lighenele-s farfurii zburatoare?
          In fine, referindu-se la modul in care se circula in aceste saptamani in zona industriala a orasului, viceprimarul Florin Ghiorghita ne-a mai oferit o mostra din limbajul sau pitoresc: "Intr-adevar, este o perioada mai nasoala (...) de la linia ferata, inspre Strada Sucevei". Asa-i dom' vice! Nasoala tare, baga-mi-as...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!