luni, 24 ianuarie 2011

TOPUL POLITICIENILOR BOTOSANENI - ETAPA a III-a/2011

  1. (  1.) Catalin Flutur                             78   (77)
-------------------------------------------------------
  2. (  2.) Liviu Campanu                         67   (65)
  3. (  4.) Catalin Alexa                             64   (63)
  4. (  7.) Gheorghe Marcu                      63   (59)
-------------------------------------------------------
  5. (  3.) Constantin Contac                   63   (64)
  6. (  5.) Andrei Dolineaschi                 62   (62)
  7. (  6.) Gheorghe Vazdoaga               60   (61)
  8. (  8.) Cristian Roman                         59   (59)
  9. (11.) Ion Diaconu                               56   (54)
10. (  9.) Gheorghe Sorescu                   55   (56)
11. (10.) Florin Turcanu                          54   (56)
12. (12.) Dumitru Codreanu                  47   (48)
13. (13.) Daniel Humelnicu                    47   (48)
14. (15.) Catalina Lupascu                      46   (46)
15. (17.) Dorin Alexandrescu               45   (44)
16. (16.) Florin Ghiorghita                     45   (45)
--------------------------------------------------------
17. (14.) Catalin Buhaianu                      45   (46)
18. (18.) Paul Onisa                                   42   (41)
19. (20.) Mihai Tabuleac                         37   (34)
20. (19.) Costica Macaleti                      35   (35)

          O etapa ceva mai linistita a TOPULUI POLITICIENILOR BOTOSANENI s-a consumat in ultima saptamana. Apele par sa se mai fi linistit pe esichierul politic local, dupa un inceput de an furtunos. Exista, desigur, si evolutii relativ spectaculoase in clasament in cazul catorva politicieni. Va reamintesc scurt si modul de punctare: plus/minus maximum 3 puncte pentru declaratii, respectiv plus/minus maximum 5 puncte pentru actiuni concrete. Se iau in calcul evenimentele mediatizate la nivel local, asadar cele considerate relevante de catre ziaristi.


          Locul I ramane in continuare in stapanirea ferma a primarului Botosanilor, Catalin Flutur, care obtine inca un punct pentru deplasarea la seminarul international organizat de Agentia de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamt pe probleme de proiecte si finantare europeana a acestora. Este singura cale prin care Botosanii pot obtine fonduri substantiale in aceasta perioada tulbure din punct de vedere economic.
          Si senatorul Liviu Campanu profita la maximum de independenta sa politica punctand pentru activitatea de parlamentar din ultima sesiune, devoalata de Institutul pentru Politici Publice. Lui si senatorului PSD Gheorghe Marcu le-am acordat cate doua puncte pentru numarul mare de voturi "de constiinta" din toamna anului trecut, adica de voturi impotriva liniei trasate de propriile formatiuni politice (Campanu a fost chiar vicepresedinte national al UNPR o buna bucata de timp).
          Un loc si un punct castiga in aceasta etapa a III-a si viceprimarul Catalin Alexa. Punctul se datoreaza depunerii proiectului tehnic pentru parcul de agrement care va fi construit in zona Cornisa, ultima etapa inaintea semnarii efective a contractului de finantare in valoare de 21,5 de milioane de euro.
          Pe pozitia a patra urca spectaculos liderul PSD Gheorghe Marcu. Acesta a avut o saptamana incarcata, reusind sa acumuleze un total de 4 puncte, dupa cum urmeaza: doua pentru voturile "de constiinta" din Senat, cum am explicat anterior, in cazul lui Liviu Campanu; unul pentru aducerea la Corni, in sprijinul candidatului propriu la alegerile partiale, a liderului national al partidului, Victor Ponta; in fine, un alt punct pentru insistenta cu care continua sa sustina revenirea asupra hotararii CJ de impartire a fondurilor catre comune, de data aceasta solicitandu-i prefectului, cu argumente legale, anularea documentului respectiv.
          Constantin Contac, coordonatorul UNPR, pierde un punct si doua locuri in TOP ca urmare a inactivitatii la nivel public din aceasta saptamana. Deputatul PSD Andrei Dolineaschi ramane cu punctajul din etapa trecuta, dar coboara o pozitie, activitatea sa, atata cat o fi fost (ca prin presa nu a aparut nimic altceva decat prezenta sa la Bucuresti, la intalnirea Ponta-Antonescu), fiind umbrita de seful sau de partid, Gheorghe Marcu. Si consilierul municipal Gheorghe Vazdoaga este in coborare in clasament, dupa o saptamana in care nu s-a facut remarcat prin absolut nimic. In consecinta, pierde si un punct, pentru lipsa activitatii reflectate in mass-media.


          Prefectul Cristian Roman isi conserva punctajul si locul 8 in TOPUL POLITICIENILOR BOTOSANENI, luarile sale de pozitie fiind legate, in continuare, de impartirea banilor catre comunele botosanene, in consiliul judetean, saptamana trecuta.
          Doua puncte si doua pozitii in TOP sunt consemnate in plus, in aceasta etapa, in dreptul managerului de la Modern Calor, democrat-liberalul Ion Diaconu. Cele doua puncte au fost acordate pentru anuntarea nivelului facturilor emise pentru caldura furnizata in luna decembrie (una geroasa), facturi la nivelul anului trecut (exceptie in Romania, unde, indeobste, tarifele s-au majorat!), respectiv pentru angajamentul extrem de important ca pretul caldurii va ramane acelasi pentru populatie si in iarna 2011-2012.
          Prima jumatate a Ligii Politicienilor se incheie cu liberalul Gheorghe Sorescu, care a fost depunctat cu un punct ca urmare a inactivitatii relevante la nivel public.
          Pe pozitia a 11-a il gasim pe presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, cu un minus total de doua puncte. Turcanu a pierdut un punct pentru declaratia absolut ciudata pentru un lider de partid, referitoare la lipsa totala de sanse a candidatului sau de la Corni. Inconsecventa pur si simplu penibila in privinta intalnirii cu Victor Ponta i-a atras al doilea minus de un punct, restul luarilor sale de pozitie nefiind punctate.
          Dumitru Codreanu si Daniel Humelnicu isi conserva locurile in TOP, dar pierd fiecare cate un punct pentru absenta din peisajul public in aceasta etapa. Catalina Lupascu castiga un loc in clasament, fara a puncta, gratie "jocului rezultatelor". Lupascu s-a facut remarcata prin declaratia in care le solicita demisiile tuturor parlamentarilor PDL pentru adoptarea legii pensiilor intr-o forma dezavantajoasa pentru pensionari. Nu am punctat declaratia, considerand-o fireasca pentru apartenenta politica a vicepresedintelui CJ.
          Primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, incearca desprinderea de "zona nisipurilor miscatoare" a clasamentului. In aceasta etapa, Alexandrescu obtine un punct pentru deplasarea la Bucuresti in vederea atragerii de fonduri pentru municipiu direct, de la ministerele de resort.
          La egalitate de puncte (45) cu Alexandrescu, viceprimarul Florin Ghiorghita a avut o evolutie oscilanta in aceasta saptamana, per total ramanand cu punctajul anterior. Ghiorghita a primit doua puncte pentru interesul manifestat in diverse probleme edilitare, precum aducerea tramvaielor pentru Eltrans de la Dresda, intrarea in reparatii capitale a Strazii Primaverii sau necesitatea continuarii activitatii de ridicare a masinilor in municipiu. Un al treilea punct i-a fost acordat pentru anuntarea alocarii in 2011, prin bugetul municipiului, a 16 miliarde de lei vechi pentru sustinerea activitatilor de cultura si sport. Toate cele trei puncte au fost, insa, risipite de Florin Ghiorghita prin cateva declaratii cel putin inabile. Viceprimarul a considerat, de exemplu, ca primarul Catalin Flutur ar trebui sa rezolva "ca intre barbati" (prin bataie?!?) conflictul cu pesedistul Razvan Rotaru. De asemenea, Ghiorghita a repetat povestea absolut incredibila ca nu se stia absolut nimic despre dosarul de trafic de persoane al liderului tineretului PDL, Marian Verenciuc (declaratie contrazisa, de altfel, inca de saptamana trecuta, de Flutur). In fine, un al treilea punct a fost pierdut ca urmare a faptului ca problema cainilor vagabonzi nu doar ca nu a fost rezolvata (cum declarase saptamana trecuta, fiind punctat pentru asta!), ci s-a agravat, dupa ce municipalitatea a ramas fara un contract cu o firma de ecarisaj pentru urmatoarele doua luni.


          Zona retrogradarii este deschisa in aceasta etapa de deputatul PDL Catalin Buhaianu Obuf, depunctat (minus 1) pentru lipsa de activitate. Pe pozitia a 18-a in TOP se situeaza liderul PC, Paul Onisa, care reuseste sa acumuleze un punct pentru initiativa (constructiva, desi nematerializata) ca intreaga opozitie sa sustina la alegerile de la Corni un singur candidat.
          Mihai Tabuleac, presedintele CJ, cedeaza lanterna rosie deputatului PSD Costica Macaleti, dupa o saptamana in care acesta din urma nu a fost "vizibil" la nivel public decat prin prezenta la intalnirea dintre Victor Ponta si Crin Antonescu. Tabuleac, in schimb, a reusit sa acumuleze nu mai putin de trei puncte. Plusurile se datoreaza prezentarii din timp a proiectului de buget al CJ (inca de pe 18 ianuarie, sedinta urmand sa aiba loc in ultima zi a lunii - 1 punct); prezentarii detaliate a investitiilor masive derulate in acest an de consiliul judetean, cu mult promisii "bani europeni" - plus 2 puncte; depunerea catorva zeci de proiecte noi la Ministerul Dezvoltarii Regionale in vederea atragerii de fonduri (alte doua puncte). Din totalul de 5 puncte, Mihai Tabuleac a pierdut doua pentru folosirea masinii de serviciu, practic continuu, in interes personal, constatata efectiv (si) in aceasta etapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!