luni, 31 ianuarie 2011

Lui Ghiorghita i s-a aprins beculetul. De avarie!          Ghiorghita asta, vicele nostru drag... bai, daca nu e si fudul, parca nu e viceprimar destul! Cat de "inteligent" tre' sa fii ca sa-ti dai seama ca daca furi curent si il folosesti aprinzand lumini ornamentale de jur imprejurul casei, ca sa se vada si de pe Luna, risti sa dai de belea? Toti locuitorii din Dobosari aveau cate un bradut cu trei beculete conectate la priza proprie, numai Ghiorghita s-a gasit mai cu mot, sa-si puna stroboscoape si orgi de lumini pe toti peretii vilei. Si, fireste, daca-s mai multe lumini, consuma mai mult. Si ce s-o fi gandit vicele nostru in mintea lui mai mult sau mai putin creata? "Daca tot sunt eu mare scula pe bascula in targul asta, fac ce vrea muschii mei! Iar acuma ei vrea ca eu sa-mi alimentez beculetele de la iluminatul public, fiindca si pe ala il platesc tot eu, ca vice, baaaa! Din banii prostimii, e drept, da' tot eu ii administrez si pe aia, asa ca mucles!".
          Dupa ce-a fost prins cu mata-n sac, Florinel o da la-ntors, spunand fel de fel de prostii in fata ziaristilor. Mai intai declara ca e foarte bine si frumos ce a facut el si ca toata lumea are dreptul sa fure curent de la iluminatul stradal (gogomanie mai mare eu n-am auzit in viata mea din gura unui asa-zis edil!): "Care-i problema, frate? Doar n-am luat curentul acela sa-l consum eu, pentru mine. Pana la urma, eu as fi bucuros ca toti din oras sa-si orneze curtile, blocurile si sa le racordeze la iluminatul public, sa nu mai investesc eu, primarie, ca sa cumpar toate chestiile astea. Poate sa puna fiecare!". Acuma, bai, Ghiorghita, alias "micul Gheorghe", dupa declaratia asta matale mai poti face o singura treaba ca edil: sa-ti dai demisia si sa te tot duci! Zau ca nu prea ai de ales! Cu cativa ani in urma, ti-ai facut ditamai casoaia pe o autorizatie de garaj, acuma spui ca pot sa fure curent de la primarie toti, fiindca ai fost tu prins cu trebusoara asta... Bai, cam ajunge! Du-te si lasa-ne!
          La scurt timp, vicele lui peste prajit se suceste si zice ca are un contract si ca ii va fi facturat consumul de curent pe care l-a facut din reteaua publica. Probabil il trasese vreunul de manecuta, soptindu-i ca prostia nu doare, dar sunt alte simptome de care isi pot da seama mai usor cei din jur... Cum spuneam, Ghiorghita declara ca va plati curentul, dar o da din nou in bara, afirmand ca il va da in judecata pe cel care i-a incalcat proprietatea (pentru a demonstra furtul de energie!). De ce zic ca o da in bara cu aceasta declaratie? Pentru ca, implicit, recunoaste acuzatia care i-a fost lansata cu multe luni in urma de liderul TSD, Razvan Rotaru, cum ca vila din cartierul Dobosari e a lui, chiar daca in acte figureaza pe numele altei persoane! Iar viceprimarul spune acum, cu subiect si predicat, ca "i-a fost incalcata proprietatea". Q.E.D., cum ar spune un profesor de mate...
          Si inca doua vorbe, la modul cel mai serios. Din punctul meu de vedere, in actuala situatie primarul Catalin Flutur este practic obligat sa ordone o ancheta administrativa interna pentru a lamuri oficial lucrurile. In mod normal, ancheta ar trebui sa se soldeze si cu oarece penalizari, ba chiar cu suspendarea sau chiar demiterea din functia de viceprimar a individului incriminat si... ca si dovedit. In realitate, treaba va fi musamalizata, invocandu-se un pseudo-contract in baza caruia s-ar fi facut alimentarea cu curent de la iluminatul stradal a mega-instalatiei lui Ghiorghita. Politic, insa, nu prea mai poate fi musamalizat nimic! Aici, e clar ca Florin Ghiorghita devine o povara de imagine tot mai grea pe umerii pedelistilor botosaneni. Acelasi lider (fie si informal) Catalin Flutur ar cam trebui sa isi "sfatuiasca" subalternul s-o lase balta cu realegerea in functia de presedinte la PDL-ul municipal. Ca, daca n-o face, vom putea concluziona cu totii in ziua alegerilor (si de atunci inainte...) cam ce fel de poame sunt intr-o organizatie condusa de un astfel de presedinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!