marți, 4 ianuarie 2011

Avocatii lu' peste: Turcanu si Buhaianu          Turcanu, Buhaianu si Campanu s-au facut avocati cu acte in regula. Cum? Simplu, ca la Romanica: au ridicat frumusel manutele in sus la votarea noii legi a avocaturii in parlament si gata, hocus-pocus, si-au tras dreptul legal de a profesa in robe negre prin salile tribunalelor dupa incheierea mandatelor de parlamentari. Conform noii legi, devin avocati cu drept de practica in aceasta tara, fara niciun fel de stagiatura, toti zevzecii care au avut suficienti bani pentru a-si cumpara o pozitie de senator sau deputat, de primar ori de presedinte de consiliu judetean si care au facut cum-necum o facultate juridica.
          Dintre cei noua parlamentari botosaneni, doi deputati (Florin Turcanu si Catalin Buhaianu Obuf) si un senator (Liviu Campanu) s-au trezit astfel, ieri, printr-un simplu vot, avocati in sistemul juridic romanesc. Mai e, desigur, si senatorul Daniel Humelnicu, dar ala profesa oricum ca avocat dinaintea mandatului. Nici Campanu nu cred ca se va apuca vreodata in viata lui efectiv de avocatura, atata vreme cat este medic si inca unul foarte bun. In schimb, ne putem astepta oricand sa profite de gaselnita nesimtita votata o data cu legea avocaturii alde Turcanu (stiinte juridice comise numai el stie cum la mega-universitatea poreclita "Dimitrie Cantemir") sau Buhaianu (absolvent de drept, vezi bine, la ciudatenia aia de "Spiru Haret"). Ei, ce-ati zice sa va reprezinte "la bara" baietii astia intr-un proces? Macar asa, din oficiu...
          Iata ce zice senatorul Iulian Urban intr-o postare pe blogul propriu si personal: "Nerusinare parlamentara! Daca stai ca vitelul in scaunul de parlamentar, esti facut din oficiu avocat definitiv". Mai e ceva de adaugat? Ar mai fi! Aia cu "mare-i gradina...", dar am folosit-o in titlul postarii anterioare. Hai, mai bine, sa ne imaginam prestatia standard a unuia dintre noii "avocati": "Onorati instanti, apu' eu nu-ntaleg di ci clientu' aista a' meu trebui' amendat. Nu mai ghini ii dam un vot di blana?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!