joi, 18 noiembrie 2010

Splendoare in iarba          Mari emotii am mai avut ca judetul nostru amarat n-o s-o scoata la capete fara a avea "la butoane" un reprezentant al guvernului vreme de aproape doua saptamani. Au ramas botosanenii orfani de inalti functionari publici, dupa ce prefectul a lasat totul balta si s-a dus cu baietii la un rugby, prin Argentina si Uruguay. Ce-i drept, cat timp s-a infipt in mijlocul pachetului de inaintare (prin primavara sud-americana), Cristinel Roman l-a lasat om de baza in judet (pe linia proprie de 22, sa recupereze baloane ovale si sa le degajeze in tusa...) pe imberbul Moruzi, demisionar de felul lui, cum este. Am zis ca se duce totul dracului si ca cine stie ce catastrofe se pot abate asupra noastra fara de sefi prefecturali. Cand colo, ce sa vezi, nici nu s-a simtit lipsa energicului Red Bull (o fi pleonasm?), de mi-a dat prin cap nastrusnicia ca nici nu prea ar mai fi mare nevoie de el si de ceilalti bagatori de seama din Palatul Administrativ.
          Pana la urma, inaltul functionar (ca la vreun metru saizeci, asa, din ochi...) a revenit la obarsii intru linistea noastra, a muritorilor de rand. Si nu cu mana goala! Nuuu! Ne-a adus si vestea - pe care tot poporul botosanean o astepta cu sufletul la gura - ca la primavara rugbistii nostri iubiti, calificati sau nu la Mondiale, vor juca pe Municipalul autohton un amical cu cei din Scotia. Eeeei? Nu-i asa ca vom trece iarna asta mai usor in asteptarea evenimentului? Nu vom mai cunoaste nici ger, nici foame, nici datorii la caldura, nimica-nimicuta de-atata fericire ca 30 de vlajgani in chiloti vor fugari mingea cu doua colturi pe imasul nostru cu tribune! Bravo, dom' prefect! Fix de asta aveau nevoie botosanenii! Parca vad ce coada de babute se va face la matale la cabinet ca sa-ti pupe mana, cu ochii-n lacrimi, de-atata fericire. Hai, nu fi modest acuma! Meriti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!