duminică, 14 noiembrie 2010

Omerta in PDL: "Anastase a furat pentru partid"          Iesit din arcul guvernamental cu prilejul ultimei motiuni de cenzura, senatorul botosanean Liviu Campanu continua seria dezvaluirilor referitoare la mecanismele mizerabile ale puterii politice. Nu ca noi, prostimea, n-am fi avut habar despre cum se fac jocurile in aceasta tara. Dar suna bine cand scenariile vehiculate de mass-media sunt confirmate de personaje oficiale, care chiar au facut parte din angrenajul potlogariilor de nivel inalt. In ultima sa iesire publica, fostul vicepresedinte UNPR a explicat ratiunile pentru care PDL nu poate renunta la Roberta Anastase.
          Senatorul botosanean a denuntat principalul partid aflat la putere ca fiind structura care functioneaza similar unui "sistem mafiot", in care cei care "fura pentru partid" sunt protejati cu orice pret, iar legea care patroneaza intregul angrenaj este cea a tacerii: "Cea mai simpla solutie ar fi retragerea sprijinului politic. De ce nu se intampla lucrul asta? Dintr-un motiv foarte simplu: (...) Roberta Anastase a furat pentru PD. Daca PD-ul retrage sprijinul politic unui om care fura pentru partid, nu va mai avea oameni dispusi sa fure pentru ei. Oamenii care sunt pusi sa fure pentru partid trebuie protejati, ca intr-un sistem mafiot clasic".
          Liviu Campanu nu a ratat prilejul de a se prezenta pe sine drept exceptia de la regula sistemului politic mafiot la care s-a referit in cazul Robertei Anastase: "Daca in Mafie functioneaza Omerta, Campanu Liviu n-a respectat acest principiu. A vorbit, a iesit si a spus de propunerile facute de Boc, de cele ale ministrului Educatiei. Campanu Liviu este evident ca nu face parte din Mafie. Ei, lucrul asta pare de neconceput: cum adica, vorbeste cineva, iese cineva din front? Iese! Pentru ca, atata timp cat nu faci parte din asemenea structuri, iti poti permite sa faci lucrul asta".
          Ei, abia aici cred ca senatorul botosanean facea mai bine daca... tacea (sic!). Pentru ca intrebarea pe care si-o pune orice om de bun simt imediat dupa ce afla (direct de la sursa...) de vitejia neasemuita a acestui Corado Catani al politichiei romanesti este: "Da' pana ai iesit din zona de sprijin parlamentar a guvernului, n-ai fost si tu o rotita a aceluiasi sistem mafiot? Ai incalcat vreodata pana atunci (adica, mai deunazi!) legea tacerii si n-am stiut noi? ". Iar raspunsurile sunt evidente! Mai ales daca unul sau altul isi mai aminteste ca acelasi Campanu a obtinut o functie de subprefect la Botosani de la acelasi "sistem mafiot". Ca fostul lider UNPR nu s-a multumit cu atat (a se citi: nu a fost de acord cu pozitia in "Cosa Nostra" care i-a fost rezervata de ceilalti membri ai "Familiei") si a decis sa incalce Omerta, e alta discutie. Dar apartenenta la sistem pentru o buna bucata de timp e deasupra oricarui dubiu. De aia cred ca era mai potrivit sa nu se fi bagat in seama inutil cu declaratii referitoare la propria-i moralitate. Era suficient ce afirmase despre Anastase si PDL.
          Nu as vrea, in niciun caz sa fiu gresit inteles. Nu am absolut nimic cu Campanu (a fost ceva odata ca niciodata, dar etapa aia a fost de mult depasita!) si chiar am apreciat gestul parasirii "de buna voie si nesilit de nimeni" a barcii puterii, intr-un stil spectaculos si fara echivoc. Apreciez de asemeni toate declaratiile sale ulterioare, care explica mecanismele manarelilor din culisele politice. Avem nevoie de cunoasterea exacta a starii "pacientului" (sistemul politic romanesc), de punerea diagnosticului cel mai exact si de extirparea metastazelor cancerigene, iar la asa ceva doctorul Campanu isi aduce contributia cu varf si indesat in aceasta perioada. Cu cat succes, ramane de vazut, pentru ca intregul organism romanesc este teribil de bolnav si e nevoie de un intreg sir de interventii chirurgicale pentru a ne face intr-un final cat de cat bine!
          Una peste alta, Liviu Campanu trebuie sa faca pe dracu-n patru pentru a ramane in centrul atentiei publice. Si sunt convins ca si el stie perfect lucrul asta. De ce? Pentru ca realmente a incalcat legea tacerii, iar asta nu poate fi iertat de niciun sistem mafiot! Singura protectie pentru "tradatori" este cea oferita (indirect) de publicul acestui "film de actiune", adica de electorat. Cata vreme Campanu conteaza - ca imagine publica, poate chiar ca simbol la un moment dat - pentru foarte multi oameni, nu va fi pedepsit de fostii tovarasi de clan, pe care i-a parasit. De indata ce iese de sub lumina reflectoarelor... il calca trenul, va fi strivit!

PS: Desigur, mai exista si varianta obtinerii protectiei de la alt sistem mafiot/partid politic romanesc. Probabil asta se va si intampla la un moment dat, desi Campanu are acum marele handicap de a nu mai putea fi privit drept un partener de incredere pentru niciun clan de acest gen!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!