vineri, 19 noiembrie 2010

Guvernul britanic, periclitat de Ghiorghita          Un institut de cercetare din Marea Britanie a cheltuit cateva milioane de lire sterline pentru derularea unui experiment care sa puna in evidenta inteligenta deosebita a ciorilor si corbilor. Dupa ani buni de studiu si sute de experimente efectuate, savantii britanici au ajuns la concluzia ca, intr-adevar, speciile studiate reusesc sa descopere solutii inteligente la problemele cu care se confrunta. Unul dintre experimente a demonstrat abilitatea ciorilor de a improviza si folosi unelte. Asa cum se poate vedea si din poza alaturata, un corb isi confectioneaza un carlig dintr-o sarma subtire, cu ajutorul caruia reuseste sa scoata capacul unui recipient si accede la hrana din interior.
          Desi rezultatele studiului au facut initial furori peste Canalul Manecii, deasupra institutului de cercetare londonez planeaza nori negri. Finantarea din bugetul public a cercetarii este contestata de tot mai multi cetateni obisnuiti, platitori de taxe de impozite, care ameninta cu organizarea de mitinguri si demonstratii pentru caderea guvernului. Oamenii sunt revoltati ca administratia a consumat resurse importante din bugetul lovit de criza pentru a ajunge la rezultate pe care puteau sa le obtina gratuit printr-un simplu telefon adresat viceprimarului municipiului Botosani (Romania), Florin Ghiorghita. Acesta din urma declarase public, oficial si ritos, cu putin timp in urma, ca "ciorile au o inteligenta aparte".

          Guvernul britanic se apara de atacuri invocand faptul ca cercetarile institutului au fost finantate si initiate cu cativa ani inainte de declaratia lui Ghiorghita. Intr-un comunicat al executivului de pe Tamisa se arata: "Nu am avut niciun indiciu ca secretele acestei specii au fost deja decriptate de omenire pana la declaratia oficialului din Botosani, Romania. Anterior, Mister Ghiorghita nu a publicat niciun studiu referitor la acest subiect". Sec si la obiect! C-asa-s britanicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase si/sau continand expresii pornografice vor fi sterse de administratorul blogului. In rest... baga mare!